Правники США звинувачують TikTok у порушенні прав дітей

Правники США звинувачують TikTok у порушенні прав дітей

10:47,
14 Травня 2020
2335

Правники США звинувачують TikTok у порушенні прав дітей

10:47,
14 Травня 2020
2335
Правники США звинувачують TikTok у порушенні прав дітей
Правники США звинувачують TikTok у порушенні прав дітей
Автори:
Платформа TikTok не видалила усі відео, зняті дітьми до 13 років, хоча мав зробити це ще у 2019 році за угодою з американським агентством, яке захищає права споживачів.

Група правничих організацій звернулась до Федеральної торгової комісії США зі скаргою щодо порушення популярним додатком TikTok політики конфіденційності й прав дітей в мережі. Про це повідомляє Reuters.

За словами правників, додаток, популярність якого рекордно зростає,  займається продажем персональних даних неповнолітніх користувачів третій стороні, а це порушує відразу низку юридичних норм.

Серед організацій, які виступили з такою заявою - Центр цифрової демократії, Кампанія за дитинство без комерції та інші. Їх представники заявили, що TikTok не видалив усі відео, зняті дітьми до 13 років, хоча мав зробити це ще у 2019 році за угодою з американським агентством, яке захищає права споживачів.

У пресслужбі TikTok на таку заяву відповіли, що серйозно ставляться до конфіденційності та прагнуть залишатися «безпечною і розважальною спільнотою для своїх користувачів», зазначає видання.

При цьому Федеральна торгова комісія зазначила, що в компанії добре знали про популярність серед малолітніх, проте не досягли батьківської згоди на обробку їхньої персональної інформації — імен, імейлів, тощо. Торік компанія сплатила $5,7 млн штрафу.

Але правники заявили, що компанія не дотрималась зобов’язань і не видалила персональну інформацію користувачів, які молодшими за 13 років.

«Ми виявили, що TikTok має багато постійних користувачів молодших 13 років, і багато з них досі мають відео зі своєю участю, завантажені ще у 2016 році, до укладення угоди», — йдеться в скарзі.

Зазначається, що можливість малолітніх дітей, які не мають повної дієздатності, створювати акаунти в додатку суперечить закону про захист конфіденційності дітей в інтернеті. Це проявляєься в тому, що компанія досі збирає інформацію та ділиться нею з рекламодавцями, а вікових обмежень на платформі можна доволі легко уникнути.

Правники підкреслюють, що платформа TikTok як найпопулярніший додаток у світі активно використовується дітьми й підлітками у США, і тому треба примусити компанію виконати угоду з Федеральною торговою комісією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що додаток TikTok завантажили більше 2 мільярдів разів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду