«Фейсбук» тестує систему взаємодії «мозок-комп’ютер»

«Фейсбук» тестує систему взаємодії «мозок-комп’ютер»

12:24,
31 Липня 2019
2525

«Фейсбук» тестує систему взаємодії «мозок-комп’ютер»

12:24,
31 Липня 2019
2525
«Фейсбук» тестує систему взаємодії «мозок-комп’ютер»
«Фейсбук» тестує систему взаємодії «мозок-комп’ютер»
Автори:
Дослідники Каліфорнійського університету в Сан-Франциско (UCSF), які працюють над розробкою інтерфейсу «мозок-комп’ютер», опублікували результати тестування, в якому зазначається, що їхній алгоритм здатний розпізнавати слова з мозкової діяльності в режимі реального часу.

Як повідомляє The Next Web, команда дослідників в рамках проекту, ініційованого компанією «Фейсбук», підключила електродний масив до мозку трьох пацієнтів з епілепсією, щоб записати активність мозку. Потім їм поставили прості питання з варіантами відповідей і попросили відповісти вголос. Алгоритм записав активність мозку, поки пацієнти відповідали. 

Дослідники відзначили, що модель розшифровує ці слова з точністю від 61 до 76 %. При цьому точність рандомних відповідей — від 7 до 20 %.

У «Фейсбук» заявили, що не очікують, що ця система буде доступна найближчим часом. Однак, в подальшому це може зробити простішу взаємодію з обладнанням AR і VR.

Про свої плани розробки інтерфейсу «мозок-комп’ютер», який дозволив би подумки набирати слова на комп’ютері, «Фейсбук» оголосив у 2017 році.

Як повідомляв «Детектор медіа», над схожим проектом працює стартап Neuralink Ілона Маска. Кілька днів тому команда представила прототип пристрою для під’єднання комп’ютера до мозку. Його планують випробувати у 2020 році.

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Тhenextweb
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду