ms.detector.media
MediaSapiens
Тhenextweb
31.07.2019 12:24
«Фейсбук» тестує систему взаємодії «мозок-комп’ютер»
«Фейсбук» тестує систему взаємодії «мозок-комп’ютер»
Дослідники Каліфорнійського університету в Сан-Франциско (UCSF), які працюють над розробкою інтерфейсу «мозок-комп’ютер», опублікували результати тестування, в якому зазначається, що їхній алгоритм здатний розпізнавати слова з мозкової діяльності в режимі реального часу.

Як повідомляє The Next Web, команда дослідників в рамках проекту, ініційованого компанією «Фейсбук», підключила електродний масив до мозку трьох пацієнтів з епілепсією, щоб записати активність мозку. Потім їм поставили прості питання з варіантами відповідей і попросили відповісти вголос. Алгоритм записав активність мозку, поки пацієнти відповідали. 

Дослідники відзначили, що модель розшифровує ці слова з точністю від 61 до 76 %. При цьому точність рандомних відповідей — від 7 до 20 %.

У «Фейсбук» заявили, що не очікують, що ця система буде доступна найближчим часом. Однак, в подальшому це може зробити простішу взаємодію з обладнанням AR і VR.

Про свої плани розробки інтерфейсу «мозок-комп’ютер», який дозволив би подумки набирати слова на комп’ютері, «Фейсбук» оголосив у 2017 році.

Як повідомляв «Детектор медіа», над схожим проектом працює стартап Neuralink Ілона Маска. Кілька днів тому команда представила прототип пристрою для під’єднання комп’ютера до мозку. Його планують випробувати у 2020 році.

 

 

ms.detector.media