Росія проникала у виборчі системи всіх штатів — Сенат США

Росія проникала у виборчі системи всіх штатів — Сенат США

10:45,
26 Липня 2019
3252

Росія проникала у виборчі системи всіх штатів — Сенат США

10:45,
26 Липня 2019
3252
Росія проникала у виборчі системи всіх штатів — Сенат США
Росія проникала у виборчі системи всіх штатів — Сенат США
Автори:
Раніше мова йшла про проникнення у виборчі системи 21 та 39 штатів.

Комітет Сенату США з розвідки оприлюднив 25 липня доповідь про втручання Росії в президентські вибори в США у 2016 році.

Експерти дійшли висновку, що у виборчі системи всіх 50 штатів проникли хакери, пов'язані з російським урядом. Такі дані оприлюднили у звіті, який був значним чином відредагуваний.

Раніше, у 2017 році, було заявлено про 39 штатів, і Міністерство внутрішньої безпеки офіційно визнало, що пізніше хакери проникли у виборчі системи 21 штату. Лише у квітні цього року було зазначено, що російські хакери, можливо, намагалися втрутитися виборчу інфраструктуру кожного окремого штату.

Оскільки певні розділи звіту замальовані чорним кольором, то не зрозуміло, наскільки Комітет з розвідки Сенату впевнений в тому, що Росія проникала в кожен штат чи які можуть бути докази. Але там все ж наводяться свідчення неназваних представників розвідки, зібрані у 2018-му році, про те, що все ж кожен штат був «зламаний», пише The Verge.

Проте, додають там, уряд США досі не має жодних доказів того, що Росія підробляла будь-які дані виборців.

У доповіді наголошується, що Москва скористалася непідготовленістю відповідних служб на рівні штатів. Спецслужбам США рекомендується приділяти особливу увагу відстеженню потенційних кібератак, а Міністерство національної безпеки має забезпечити надійний зв'язок між структурами федерального уряду і штатів. Серед рекомендацій є також заміна у багатьох штатах технічно застарілих систем голосування, які більш уразливі для кібератак.

Серед інших рекомендацій Комітету з розвідки— додаткове фінансування заходів безпеки, якщо виділених на це 380 мільйонів доларів не вистачить.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у мережу зливали матеріали розслідування щодо втручання Кремля у вибори в США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Verge
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду