США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках

США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках

09:35,
10 Жовтня 2016
2431

США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках

09:35,
10 Жовтня 2016
2431
США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках
США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках
Автори:
Міністерство внутрішньої безпеки та Управління національної розвідки США оприлюднили спільну заяву, в якій відомства офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках на сервери Демократичної партії країни.

«Розвідувальне співтовариство Сполучених Штатів (The U.S. Intelligence Community (USIC) впевнене, що уряд Росії керував нещодавнім зливом електронних листів американських осіб і установ, в тому числі американських політичних організацій», - йдеться в заяві.

За словами розвідки США, Росія намагається вплинути на хід президентської виборчої кампанії. Як йдеться у повідомленні, останнім часом в різних штатах помічені неодноразові спроби злому серверів, пов'язаних з передвиборними системами.  «У більшості випадків це відбувається з серверів, керованих російською компанією. Проте, ми на разі не можемо приписати цю діяльність Уряду Російської Федерації», - зазначається у спільному повідомленні.

Силові відомства США наголосили на тому, що апарати для електронного голосування не підключені до інтернету і виборчий процес має кілька рівнів контролю та захисту, тому за допомогою кібератак на передвиборну кампанію вплинути неможливо.

Як відомо, ресурс Wikileaks «злив» майже 19 тисяч листів внутрішньої переписки представників демократичної партії, у якій йшлося, зокрема, про нерівномірну підтримку представниками Демократичного національного комітету внутрішньопартійних висуванців на пост Президента країни. Хоча формально вони мають залишатись осторонь зазначеного питання, із листування стало зрозуміло, що Гілларі Клінтон отримала більшу підтримку всередині партії.

Через опубліковані на Wikileaks листи голова Демократичної партії США Деббі Вассерман-Шульц оголосила про свою відставку.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
euronews.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду