Українська кіберполіція затримала німецького хакера-шантажиста

Українська кіберполіція затримала німецького хакера-шантажиста

10:47,
27 Січня 2016
1958

Українська кіберполіція затримала німецького хакера-шантажиста

10:47,
27 Січня 2016
1958
Українська кіберполіція затримала німецького хакера-шантажиста
Українська кіберполіція затримала німецького хакера-шантажиста
Автори:
Національна поліція України заявила про затримання громадянина Німеччини, який підозрюється у інтернет-атаках на онлайн-магазини, що спричинило жертвам шкоду на 2,6 мільйона євро.

Про це пише Deutsche Welle.

Український департамент кіберполіції разом зі слідчими затримав німця, який перебуває у міжнародному розшуку. Арешт здійснили на запит правоохоронців ФРН, повідомляється на сайті нацполіції у вівторок, 26 січня. У Німеччини хакерові ставлять у провину вчинення 15-ти правопорушень, які завдали німецьким компаніям збитків на 2,6 мільйона євро.

овідомляється, що Німеччина підозрює кіберзлочинця в організації DDoS-атак на інтернет-магазини, якими сайт-жертва закидається запитами, через що він виходить з ладу і стає недоступним. Крім того, хакер використовував потужні розподілені кібератаки як привід для шантажу - за їх припинення він вимагав більше 1,5 мільйонів євро.

У повідомленні поліції зазначається, що хакера затримано 20 січня, і український суд уже вирішив питання про тримання його під вартою. Надалі українська поліція планує екстрадувати злочинця до Німеччини для притягнення до відповідальності.

У грудні німецькі правоохоронці разом з сербськими колегами затримали у Боснії та Герцеговині 32-річного чоловіка, якого підозрюють в організації міжнародної групи кіберзлочинців DD4BC ("DDoS-атаки за біткоїни"). Тоді німецьке Федеральне управління кримінальної поліції заявило, що успіх у боротьбі з глобальними кіберзлочинцями вимагає міжнародного поліцейського співробітництва та довіри з боку компаній-жертв шантажу.

Нагадуємо, що тиждень тому спеціалізований структурний підрозділ Державного центру кібернетичного захисту та запобігання кібернетичним загрозам Державної служби спеціального зв'язку та захисту України попереджав про ймовірність нових хакерських атак. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
DW
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду