ms.detector.media
MediaSapiens
Девід Кемерон, bbc.com, скріншот
16.01.2015 18:04
Лондон і Вашингтон «гратимуть» у кібервійну
Лондон і Вашингтон «гратимуть» у кібервійну
Велика Британія і США планують воєнну гру. У рамках нової спільної оборонної програми проти інтернет-злочинів вони здійснюватимуть кібератаки одна проти одної.

Як повідомляє BBC, «безпрецедентну» угоду між двома державами було оголошено під час переговорів у Вашингтоні британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона з президентом США Бараком Обамою».

Першу інсценовану акцію гри у кібервійну буде здійснено наприкінці цього року у фінансовому секторі. ЇЇ об’єктами стануть Банк Англії та комерційні фінансові установи, орієнтовані на лондонський Сіті і Уолл-стріт.

У подальшому гра буде спрямована «на перевірку критично важливих національних інфраструктур».

Агенти по обидві сторони Атлантики співпрацюватимуть і в кіберосередках.

Даунінг-стріт стверджує, що осередки, які пов'язують МІ-5 з ФБР, - перші, створені спільно з іншою державою. Це вписується у систему традиційних «особливих відносин» між Великою Британією і США.

Обопільні зусилля будуть спрямовані на поліпшення потоку інформації між обома країнами стосовно можливих погроз.

BBC пов’язує заплановані заходи з двома подіями у кіберсфері. Вони здійснюватимуться після вчиненого у листопаді минулого року хакерського зламу внутрішньої комп'ютерної системи  голлівудської кінокомпанії Sony Pictures Entertainment та нещодавнього проникнення в аккаунти у Twitter і You Tube Центрального командування (Centcom) Пентагону і розміщення повідомлень бойовиків «Ісламської держави в Іраку і Леванті» (ISIS).

Британський прем’єр-міністр назвав кібератаки «однією з великих сучасних загроз».

Президент США охарактеризував кіберзагрози як «настійну небезпеку, що зростає» і виклав пропозиції щодо законодавчих змін у цій сфері.

У рамках англо-американської домовленості асигнуватимуться кошти на тренування «наступного покоління кіберагентів».

2013 року, нагадує BBC, національний аудиторський офіс попереджав, що боротьбу зі злочинністю ускладнює нестача кваліфікованих кадрів.

ms.detector.media