У Nokia здійснили перший імерсивний дзвінок

У Nokia здійснили перший імерсивний дзвінок

14:35,
10 Червня 2024
2169

У Nokia здійснили перший імерсивний дзвінок

14:35,
10 Червня 2024
2169
У Nokia здійснили перший імерсивний дзвінок
У Nokia здійснили перший імерсивний дзвінок
Технологія тривимірного звуку стане частиною стандарту 5G.

Генеральний директор компанії Nokia Пекка Лундмарк у понеділок, 10 червня, здійснив перший імерсивний телефонний дзвінок на основі нової технології, що застосовує тривимірний звук. Про це повідомив Reuters.

«Ми продемонстрували майбутнє голосових дзвінків», — сказав він.

Сучасні дзвінки зі смартфона є монофонічними, для цього аудіоелементи стискають разом, тому голосове полотно є доволі рівним з неповною звуковою деталізацією, проте нова технологія забезпечить 3D-аудіо, коли абонент чутиме все, ніби він був поруч із особою, яка до нього звертається.

«Це найбільший стрибок уперед у досвіді живих голосових викликів з моменту впровадження монофонічного звуку телефонії, який сьогодні використовується в смартфонах і персональних комп’ютерах», — сказала президентка Nokia Technologies Дженні Лукандер.

Крім імерсивних дзвінків між абонентами, технологія придатна для конференц-дзвінків, адже голоси учасників можна розділити на основі їхнього просторового розташування, додав керівник відділу аудіодосліджень Nokia Technologies Юрі Хуопаніємі.

Переважна більшість смартфонів мають щонайменше два мікрофони, і за їх допомогою можна буде користуватися технологією імерсивного дзвінка, коли просторові характеристики передаються в режимі реального часу.

Технологія має стати частиною майбутнього стандарту 5G Advanced, тож Nokia прагне досягнути права ліцензувати її впровадження. Це триватиме кілька років, перш ніж стане широко доступною послугою, повідомило агентство.

Нагадаємо, 1 лютого 2024 року компанія HMD Global оголосила про припинення випуску смартфонів під брендом Nokia.

Фото: бренд Nokia / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду