У ЄС схвалили угоду про придбання Activision Blizzard корпорацією Microsoft

У ЄС схвалили угоду про придбання Activision Blizzard корпорацією Microsoft

11:30,
16 Травня 2023
1227

У ЄС схвалили угоду про придбання Activision Blizzard корпорацією Microsoft

11:30,
16 Травня 2023
1227
У ЄС схвалили угоду про придбання Activision Blizzard корпорацією Microsoft
У ЄС схвалили угоду про придбання Activision Blizzard корпорацією Microsoft
Угода про злиття на рекордні 69 мільярдів доларів поки що заблокована регуляторними органами у Великій Британії та США.

Антимонопольний орган Європейського Союзу схвалив угоду про придбання Microsoft компанії Activision Blizzard на суму 68,7 мільярда доларів. У Європейській комісії дійшли висновку, що угода можлива разом із зобов’язанням Microsoft щодо підтримки вільної конкуренції на ринку хмарних ігор, повідомило The Verge.

Раніше Microsoft підписала 10-річні угоди з Nintendo та хмарними ігровими сервісами NVIDIA GeForce Now і Boosteroid, щоб зробити свої власні ігри та ігри Activision доступними на них. Регулятори заявили, що активність компанії в цьому напрямку розв’язує проблему конкуренції.

Споживачі у країнах ЄС матимуть можливість транслювати через будь-які хмарні сервіси потокового передавання ігор на їхній вибір усі поточні та майбутні ПК та консольні ігри Activision Blizzard, на які вони матимуть ліцензію.

«Відеоігри приваблюють мільярди користувачів по всьому світу. У такій швидкозростаючій і динамічній індустрії вкрай важливо захищати конкуренцію та інновації. Наше рішення є важливим кроком у цьому напрямку, оскільки завдяки хмарному стримінгу ігор популярні ігри Activision стануть доступними для набагато більшої кількості пристроїв і споживачів, ніж раніше, — повідомила керівниця антимонопольного комітету ЄС Маргрете Вестагер. — Зобов’язання, запропоновані Microsoft, уперше дозволять транслювати такі ігри в будь-якому хмарному потоковому сервісі ігор, посилюючи конкуренцію та створюючи можливості для зростання».

Позитивне рішення ЄС стосовно цієї багатомільйонної угоди ухвалене менш ніж через місяць після того, як британські регулятори заблокували плани Microsoft. Управління з питань конкуренції та ринків Великої Британії (CMA) заблокувало угоду через побоювання звуження конкуренції на ринку хмарних ігор. CMA занепокоєне, що з цією угодою Microsoft заволодіє Call of Duty, Overwatch і World of Warcraft, і це дасть їй велику перевагу над конкурентами на ринку хмарних ігор. За оцінками регулятора, на Microsoft припадатиме 60–70% хмарних ігрових сервісів. Корпорація Microsoft подала апеляцію на це рішення.

Європейське рішення прямо не вплине на апеляцію у Великій Британії, але опосередковано підвищує шанс позитивного результату. Також Microsoft очікує на остаточне рішення Федеральної торгової комісії США, яке має бути оголошене в серпні. Регулятори Саудівської Аравії, Бразилії, Чилі, Сербії, Японії та Південної Африки також схвалили угоду. Китай, Південна Корея, Нова Зеландія та Австралія поки що вивчають її.

Нагадаємо, найбільша щоденна газета Фінляндії Helsingin Sanomat представила інноваційний формат — лонгрид про російську війну в Україні, інтегрований у популярній онлайн-грі Counter Strike.

Фото: IdleSloth84 / твіттер

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду