Siri можливо заговорить українською мовою

Siri можливо заговорить українською мовою

18:00,
22 Вересня 2020
2357

Siri можливо заговорить українською мовою

18:00,
22 Вересня 2020
2357
Siri можливо заговорить українською мовою
Siri можливо заговорить українською мовою
Автори:
Нині користувачам техніки Apple в Україні доводиться користуватись голосовим помічником Siri російською, англійською чи іншою мовою.

На сайті Apple опублікували вакансію аналітика анотацій для команди голосового помічника Siri. Її особливість у тому, що фахівець має вільно володіти українською мовою. Це дає змогу припустити, що компанія планує розширити можливості свого голосового помічника і він уже скоро заговорить українською.

В описі вакансії зазначається, що майбутній працівник повинен мати попередній досвід користування Siri і мати добре чуття до правильності використання мовних зворотів. Також треба розумітися в діалектах української мови і доцільності його вживання. 

Працівник буде слухати і транскрибувати аудіофайли для оцінки відповідей Siri та правильності використання нею мови за встановленими заздалегідь критеріями.

Серед інших вимог до кандидата, крім вільного володіння українською мовою і високого рівня англійської, також значаться:

  • мати попередній досвід роботи на посаді аналітика чи тестувальника;
  • вміти самостійно орієнтуватись в системах на інструментах Apple;
  • увага до деталей і навички критичного мислення при оцінці використання мови і діалекту Siri;
  • мати високі навики комунікації і вміти працювати в команді;
  • досягати максимальних цілей за короткий проміжок часу.

Бажаною також є наявність диплому бакалавра. Місцем роботи у вакансії зазначене ірландське місто Корк, де базується європейське представництво Apple.

Нагадаємо, в англомовній Вікіпедії статтю про Київ перейменували з «Kiev» на «Kyiv». Боротьба за перейменування Києва з «Kiev» на «Kyiv» тривала 13 років.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду