Додаток Zoom набуває популярності під час карантину: що не так з безпекою сервісу

Додаток Zoom набуває популярності під час карантину: що не так з безпекою сервісу

12:57,
6 Квітня 2020
5990

Додаток Zoom набуває популярності під час карантину: що не так з безпекою сервісу

12:57,
6 Квітня 2020
5990
Додаток Zoom набуває популярності під час карантину: що не так з безпекою сервісу
Додаток Zoom набуває популярності під час карантину: що не так з безпекою сервісу
Популярність сервісу Zoom різко зросла з початком карантину через пандемію COVID-19. Сервіс використовують для підтримки робочих зв’язків та проведення та навчання в школах, університетах, для проведення вебінарів. Але з його безпекою не все ідеально.

Днями MediaSapiens писав, що тисячі записів відеодзвінків у додатку Zoom потрапили у відкритий доступ. Цей сервіс проведення конференцій через карантинні заходи й віддалену роботу стрімко набирає популярності по всьому світу.

Zoom bombing та витоки даних

Видання The Washington Post вивчило частину відео, що потрапили у відкритий доступ. Там опинилися корпоративні дзвінки для навчання персоналу, бізнес-зустрічі, фінансова звітність, особисті розмови, зокрема, інтимного характеру. В мережу виклали й розмови паціентів з лікарями, коли учасники розмов озвучували номери телефонів, ім'я та прізвища. Витік даних торкнувся й школярів: на відео можна розгледіти їхні обличчя, в мережі є й особиста інформація про них.

На проблеми з безпекою даних у Zoom звертали увагу немало експертів. У NASA і компанії Ілона Маска SpaceX співробітникам взагалі заборонили користуватися цим сервісом.

З'явилося навіть ціле явище під назвою Zoom bombing: якщо ви забули поставити пароль на вашу сесію в цьому мессенджері, то в неї можуть вторгнутися хакери і влаштувати повний безлад. Наприклад, відправити до загального чату порнографічний ролик або викласти в мережу ваші дані.

У Zoom пообіцяли вправити помилки

The Verge пише, що гендиректор компанії визнав проблеми з безпекою даних у сервісі. Ерік С. Юан сказав, що компанія рухалася занадто швидко, але працює над тим, щоб виправити проблеми. У неділю в ефірі CNN він вступив на фоні планети у формі серця та напису «ми дбаємо».  Він сказав, що незважаючи на останні проблеми компанії з безпекою, «її наміри хороші».

«Ми рухалися занадто швидко ... і у нас були помилки. Ми засвоїли свої уроки і зробили крок назад, щоб зосередитись на конфіденційності та безпеці», - сказав він. І додав, що недоліки будуть усунені, як тільки це стане можливо.

Раніше Юань розповідав Wall Street Journal, що він «дійсно заплутався як генеральний директор» і що «зобов'язаний повернути довіру користувачів».

Популярність сервісу Zoom різко зросла з початком карантину через пандемію COVID-19. Сервіс використовують для підтримки робочих зв’язків  та проведення та навчання в школах, університетах, для проведення вебінарів. У своєму блозі 1 квітня Юань заявив, що компанія досягала 200 мільйонів учасників щоденних конференцій у березні (порівняно з 10 мільйонів у грудні.)

Питання безпеки Zoom змусили деякі освітні установи, включаючи Нью-Йоркські профільні відомства, заборонити платформу відеоконференцій для онлайн-класів, повідомляє Washington Post. У Департаменті освіти Нью-Йорка заявили вчителям, що вони не мають використовувати Zoom.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що у мережі розповсюджують шкідливі програми під виглядом карт поширення коронавірусу.

Фото: msu.zoom.us

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду