Гендиректор Google розповів про небезпеку глибинних фейків та штучного інтелекту

Гендиректор Google розповів про небезпеку глибинних фейків та штучного інтелекту

11:18,
21 Січня 2020
2598

Гендиректор Google розповів про небезпеку глибинних фейків та штучного інтелекту

11:18,
21 Січня 2020
2598
Гендиректор Google розповів про небезпеку глибинних фейків та штучного інтелекту
Гендиректор Google розповів про небезпеку глибинних фейків та штучного інтелекту
«Не виникає сумніву, що штучний інтелект потрібно регулювати. Питання лише в тому, як саме підійти до цього», — сказав генеральний директор Google та Alphabet Сундар Пічаї.

Генеральний директор Google та Alphabet Сундар Пічаї закликав до нових правил регулювання штучного інтелекту. Про це він розповів у інтерв’ю The Financial Times. За його словами, немає сумнівів у тому, що такі технології потребують регулювання та колись врешті будуть врегульовані.

Він розповів про небезпеки, які створюють технології розпізнавання обличчя та глибинних фейків та підкреслив, що будь-яке законодавство повинно співвідносити «потенційну шкоду ... із можливостями суспільства».

«Не виникає сумніву, що штучний інтелект потрібно регулювати. Це аж занадто важливо, щоб цього не робити. Питання лише в тому, як саме підійти до цього», — сказав він.

Хоча Сундар Пічаї й говорить, що потрібно нове регулювання, він виступає за обережний підхід, який, можливо, не базується на суворому регулюванні. Він зазначає, що для деяких товарів, таких як автомобілі, де є технології штучного інтелекту, слід запровадити «відповідні нові правила». Але в інших сферах, таких як охорона здоров'я, існуючі рамки можуть бути розширені, щоб охоплювати товари на основі штучного інтелекту.

«Такі компанії, як наша, не можуть просто розвивати нові перспективні технології. Ринок вирішує, як їх будуть використовувати. Але на нас лежить обов'язок переконатися в тому, що технологія використовується на благо та доступна для всіх», — долав віню

Він також підкреслив, що «міжнародне узгодження буде вирішальним для роботи глобальних стандартів».

Зараз плани США та ЄС щодо регулювання технологій штучного інтелекту, які в тому числі створюють глибинні фейки,  розходяться. Про це нагадує The Verge. У той час як Білий дім виступає за «легке» регулювання. В той же час ЄС розглядає можливість більш прямого втручання, наприклад, п'ятирічну заборону на використання технологій розпізнавання обличчя. Розбіжності у підходах до цього питання з боку ЄС та США може призвести до додаткових витрат та технічних проблем для таких компаній як Google, попереджає видання.

Але Сундар Пічаї також каже, що у Google є власні підходи до регулювання технологій, які можуть вводити в оману. Наприклад, він каже, що внутрішні принципи компанії забороняють певні способи використання технології.  Наприклад, коли їх використовують «для масового стеження або із порушеннями прав людини». Через подібні занепокоєння Google не продає технології розпізнавання обличчя.

Крім того, глава компаній підкреслив, що в разі порушення правил, компанії повинні будуть понести  відповідальність. У разі якщо для порушників не буде істотних наслідків, то правила і угоди щодо використання штучного інтелекту не матимуть ніякого значення.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше писав, що Facebook посилить боротьбу із глибинними фейками.

Фото: The Next Web

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду