Facebook посилює боротьбу з глибинними фейками і маніпуляціями

Facebook посилює боротьбу з глибинними фейками і маніпуляціями

10:46,
8 Січня 2020
3345

Facebook посилює боротьбу з глибинними фейками і маніпуляціями

10:46,
8 Січня 2020
3345
Facebook посилює боротьбу з глибинними фейками і маніпуляціями
Facebook посилює боротьбу з глибинними фейками і маніпуляціями
Автори:
Глобальна компанія заявила про посилення заходів для протидії глибинним фейкам та пояснила, як видалятиме маніпулятивний контент.

Facebook більш пильно бороитметься з глибинними фейками. Про це йдеться у повідомленні в офіційному блозі компанії.

Соцмережа визначила два критерії для видалення маніпулятивних відео: їх редагували чи обробляли (якщо це не стосується якості або чіткості зображення) так, що глядач може бути схильний вважати, що людина на відео говорить щось, чого вона насправді не говорила. Другий критерій для таких відео  — його створив штучний інтелект, який поєднує, заміняє чи накладає контент на відео таким чином, аби воно здавалося справжнім.

У Facebook уточнили, що для боротьби з діпфейками використовуватимуть різні підходи: від дослідження створеного штучним інтелектом контенту до партнерства з науковими колами, урядами й індустрією.

При цьому не видалятимуть відео, створені з метою пародії чи сатири або для зміни порядку слів або вилучення окремих фраз.

У компанії додали, що всі відео, видалені за новими правилами, будуть переглянуті незалежними фактчекерами, з якими компанія уклала відповідні домовленості.

«Якщо фото чи відео оцінене фактчекером як фейкове або частково фейкове, ми значно зменшуємо його поширення в новинній стрічці та відхиляємо його, якщо воно просувається як реклама. Що ще важливо: ті, хто його бачить, спробує поширити чи вже поширив, побачать попередження про те, що воно є фейковим», — зазначили у Facebook.

Як повідомляв раніше MediaSapiens, у Каліфорнії заборонили публікувати глибинні фейки про політиків за два місяці до виборів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Facebook Blog
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду