Пошуковик Google почав «розуміти» українську мову

Пошуковик Google почав «розуміти» українську мову

13:24,
10 Грудня 2019
4509

Пошуковик Google почав «розуміти» українську мову

13:24,
10 Грудня 2019
4509
Пошуковик Google почав «розуміти» українську мову
Пошуковик Google почав «розуміти» українську мову
Автори:
Нейромережа пошуковика Google почала обробляти українською мовою не тільки ключові слова і фрази, а й зв'язки між словами.

Представлений восени новий алгоритм пошуковика Google отримав мовної апгрейд. Він навчився розуміти більше 70 мов, серед яких є й українська мова. Про це повідомляють у офіційному твіттер-акаунті Google SearchLiaison.

За власною статистикою компанії Google, близько 15% пошуків раніше не виконувалися, і для них виходять погано відповідні результати видачі. Пошуковий гігант восени цього року представив новий алгоритм пошуку Google BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers).

Він покликаний більш інтелектуально розпізнавати введений в пошуковий рядок текст. Раніше він підтримував тільки запити англійською мовою.

BERT не тільки механічно аналізує збігу слів і фраз, пише Liga Tech. Його нейронна мережа намагається «зрозуміти» фразу пошукового запиту. Наприклад, в пошуковому запиті «2019 бразильський мандрівник у США потрібна віза»  прийменник «у» грає істотну роль. Він показує, що людина хоче з Бразилії потрапити в США, а не навпаки. Без BERT алгоритми Google не розуміли цього і показували інформацію про подорож із США до Бразилії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Google Maps додасть функцію, яка допоможе краще порозумітися туристам з місцевими.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Google SearchLiaison
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Smert Kacapam
13:22 / 15.08.2021
Нарешті! Слава Україні! Кацапській наволочі смерть і ганьба!
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду