У Києві оцифрують пам'ятки архітектури для збереження історичних об'єктів

У Києві оцифрують пам'ятки архітектури для збереження історичних об'єктів

14:57,
18 Вересня 2019
3732

У Києві оцифрують пам'ятки архітектури для збереження історичних об'єктів

14:57,
18 Вересня 2019
3732
У Києві оцифрують пам'ятки архітектури для збереження історичних об'єктів
У Києві оцифрують пам'ятки архітектури для збереження історичних об'єктів
Автори:
Активісти працюють над створенням інтерактивної онлайн-карти пам'яток столиці.

Українська компанія EverScan спільно з активістами і волонтерами проекту «Мапа реновації» запустили соціальну ініціативу з 3D-сканування пам'ятників архітектури Києва за допомогою технології лазерного сканування.

Про це повідомляє сайт MMR.

Фахівці проекту «Мапа реновації» розробляють інтерактивну онлайн-карту старих споруд, які знаходяться в зоні ризику, а також відстежують їх подальшу долю.

Наприклад, лише у Шевченківському районі столиці активісти проекту вже знайшли близько 200 таких об'єктів, хоча за документами чиновників їх не більше 25.

Фото: facebook.com/renovation.map

Тим часом співробітники EverScan запропонували об'єднати зусилля з проектом «мапи реновації» і перенести існуючі об'єкти у цифрову форму, використовуючи інноваційні технології лазерного сканування. Вони дозволяють зберегти не тільки фото й історію будівель, але і цифровий вигляд фасадів для реставрацій і реконструкцій.

Повідомляється, що спеціалісти вже вибрали для проекту значущі архітектурні об'єкти, які знаходяться в зоні ризику. Першими відсканують садибу Ігоря Сікорського в центір Києва, у дворі якої він сконструював першу модель вертольота, двоповерховий відселений будинок, побудований в 1902 році за проектом відомого київського архітектора Ніколаєва. На початку минулого століття тут розміщувалося відділення поліції, урядову дачу УРСР, яка є зразком архітектури 1930-х.

Компанії планують відсканувати 10 об'єктів до кінця 2019 року. Оброблена інформація буде розміщена у вільному для усіх доступі на порталі «Мапа реновації». Далі мають зайнятися накопиченням відсканованих об'єктів і створенням повної цифрової карти міста з високим рівнем деталізації і інтеграцією систем аналітики. Повідомляється, що завдяки цьому рішенню користувачі з будь-якої точки планети зможуть вивчити історію Києва.

Нагадаємо, «Детектор Медіа» раніше писав, що В Україні збираються оцифрувати всю культурну спадщину.

Також раніше ми писали, чим архіви КГБ можуть бути корисними для журналістів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
MMR
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду