Трамп запросив правих активістів на «саміт соціальних мереж»

Трамп запросив правих активістів на «саміт соціальних мереж»

17:22,
11 Липня 2019
1951

Трамп запросив правих активістів на «саміт соціальних мереж»

17:22,
11 Липня 2019
1951
Трамп запросив правих активістів на «саміт соціальних мереж»
Трамп запросив правих активістів на «саміт соціальних мереж»
Автори:
Саміт має пройти у четвер 11 липня.

Як пише The Guardian, Білий дім заявляє, що проводить такий захід, аби обговорити «можливості та виклики» інтернету. Утім критики називають це «цирком» і кажуть, що саміт лише спровокує більше проблем.

Видання пише, що саміт може бути «останнім рухом адміністрації Дональда Трампа, аби підкреслити заангажованість великих медіаплатформ». У травні Білий дім запустив інструмент, який дозволяє скаржитись користувачам, якщо вони стикнулися з цензурою у Фейсбуці чи Твіттері.

Утім на саміт адміністрація не запросила самих представників ІТ-компаній: «Фейсбук», «Твіттер» чи «Гугл». Натомість запрошені контраверсійні популярні в інтернеті персони. Серед них: засновник правого проєкту Project Veritas Джеймс О'Кіф; активіст, який підтримує Трампа Білл Мітчелл; республіканський активіст Чарлі Кірк та правий карикатурист Бен Гаррісон, якого критикують за антисемітизм.

Оскільки нікого з представників ІТ-компаній, які піддавалися критиці, не було запрошено на подію, це «більше схоже на прес-конференції, ніж на саміт», каже Джоан Донован, директорка проєкту з досліджень технологій та соціальних змін в Гарвардському центрі Шеренштейн.

Раніше Дональд Трамп неодноразово казав, що, на його думку, політика основних соціальних медіа-платформ і веб-сайтів, таких як Google, дискримінує Консервативну партію. У червні президент США звинуватив в упередженості «Твіттер».

Нагадаємо, нещодавно Трамп поширив у Твіттері фейкову цитату Рональда Рейгана. Перед цим він поділився маніпулятивним відео з Ненсі Пелосі (Nancy Pelosi), членкинею Демократичної партії США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
theguardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду