Марк Цукерберг свідчитиме в Конгресі США про витік даних Cambridge Analytica

Марк Цукерберг свідчитиме в Конгресі США про витік даних Cambridge Analytica

17:13,
4 Квітня 2018
1940

Марк Цукерберг свідчитиме в Конгресі США про витік даних Cambridge Analytica

17:13,
4 Квітня 2018
1940
Марк Цукерберг свідчитиме в Конгресі США про витік даних Cambridge Analytica
Марк Цукерберг свідчитиме в Конгресі США про витік даних Cambridge Analytica
Автори:
Засновник і генеральний директор соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) дасть свідчення Конгресу США щодо масштабного витоку даних користувачів фірмі Cambridge Analytica.

У повідомленні на сайті комітету Палати представників Конгресу з енергетики та торгівлі, засідання відбудеться 11 квітня о 10:00 за місцевим часом.

У комітеті сподіваються, що слухання допоможуть з'ясувати важливі питання щодо конфіденційності даних і допомогти американцям зрозуміти, що відбувається з їхньою персональною інформацією в інтернеті.

Влада США та експерти підозрюють, що отримані від соцмережі дані могли використовуватися задля впливу на результати президентських виборів 2016-го року.

Нагадаємо, у березні британські та американські ЗМІ опублікували розслідування, згідно з якими британська  компанія Cambridge Analytica збирала для виборчого штабу Дональда Трампа дані про 50 мільйонів профілів користувачів Facebook в США. Аналітична компанія використовувала отримані дані для створення системи, яка б могла спрямовувати окремих американських виборців на персоналізовану політичну рекламу. Facebook заявила, що заблокувала сторінку компанії Cambridge Analytica, а також ще кількох пов’язаних сторінок. У Facebook підкреслюють, що компанія порушила політику платформи.

Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

22 березня засновник та гендиректор Facebook Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) вибачився за витік даних до Cambridge Analytica та розповів, як вдосконалить роботу Facebook, аби подібне не повторилося.

Наприкінці березня Федеральна торговельна комісія США розпочала розслідування проти Facebook через викриття порушення умов конфіденційності персональних даних її користувачів.

Уряд Німеччини вимагав від Facebook пояснень щодо того, що сталося, а італійська прокуратура почала розслідування , чи зачепив витік даних Facebook до Cambridge Analityca італійських громадян та чи були спроби третіх осіб здійснити вплив на вибори в країні. Індія також підозрює, що певні сили могли впливати на вибори в країні через зібрані дані.

Комітет з питань цифрових технологій, медіа та спорту парламенту Великої Британії закликав Марка Цукерберга особисто дати свідчення в рамках розслідування витоку даних користувачів соцмережі. Влада країни підозрює, що Cambridge Analytica може бути причетною до спроб вплинути на референдум Brexit. Проте компанія Facebook заявила, що може направити для цього одного з його заступників.

Натомість Марк Цукерберг викупив рекламні шпальти у чотирьох британських газетах, щоб вибачитися перед громадянами країни за витік даних.

26 березня єврокомісарка з питань правосуддя Вери Юрової повідомила листом керівництво Facebook, що ЄС очікує від компанії пояснень щодо витоку особистих даних впродовж двох тижнів. Євросоюз прагне зокрема отримати відповідь, у якій мірі це торкнулось європейських користувачів.

Лише за тиждень після скандалу довкола Cambridge Analityca капіталізація Facebook впала на $58 млрд.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pixabay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду