Італійська прокуратура почала розслідування щодо Cambridge Analytica

Італійська прокуратура почала розслідування щодо Cambridge Analytica

14:53,
26 Березня 2018
2314

Італійська прокуратура почала розслідування щодо Cambridge Analytica

14:53,
26 Березня 2018
2314
Італійська прокуратура почала розслідування щодо Cambridge Analytica
Італійська прокуратура почала розслідування щодо Cambridge Analytica
Автори:
Прокуратура Риму почала розслідування щодо Facebook та витоку даних користувачів компанії Cambridge Analytica.

Справа була ініційована прокуратурою після скарги, яка надійшла від групи захисту прав споживачів Codacons. Про це повідомляє інформаційне агентство ANSA. Розслідування доручили прокурору з питань IT та злочинів щодо конфіденційності Анжело Антоніо Раганеллі (Angelo Antonio Raganelli).

Прокуратура має на меті з’ясувати чи зачепив витік даних Facebook італійських громадян та чи були спроби третіх осіб здійснити вплив на вибори в Італії.  На даний момент розслідування не проводиться щодо конкретних людей та не було висунуто чітких звинувачень.

У скарзі група Codacons попросила італійську магістратуру перевірити чи не були порушені статті 167 Кодексу конфіденційності (незаконний збір даних) та 169 (заходи безпеки).

Минулого тижня уряд Німеччини зажадав пояснень від компанії Facebook щодо витоку даних 50 мільйонів користувачів до компанії Cambridge Analityca. У німецькому уряду вказали на нові суворіші правила захисту особистих даних громадян у ЄС, що набудуть чинності з травня цього року. Один з пунктів нововведень передбачає штрафи за порушення проти компаній у розмірі до чотирьох відсотків від обсягів світового обігу.

Нагадаємо, британські та американські ЗМІ всередині місяця опублікували розслідування, згідно з якими британська  компанія Cambridge Analytica збирала для виборчого штабу Дональда Трампа дані про 50 мільйонів профілів користувачів Facebook в США. Аналітична компанія використовувала отримані дані для створення системи, яка б могла спрямовувати окремих американських виборців на персоналізовану політичну рекламу. Facebook заявила, що заблокувала сторінку компанії Cambridge Analytica, а також ще кількох пов’язаних сторінок. У Facebook підкреслюють, що компанія порушила політику платформи.

Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

22 березня засновник та гендиректор Facebook Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) вибачився за витік даних до Cambridge Analytica та розповів, як вдосконалить роботу Facebook, аби подібне не повторилося.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
manipurinews.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду