На зміну традиційному Інтернету може з’явитися безкоштовний Outernet

00:00,
12 Лютого 2014
1574

На зміну традиційному Інтернету може з’явитися безкоштовний Outernet

00:00,
12 Лютого 2014
1574
На зміну традиційному Інтернету може з’явитися безкоштовний Outernet
Американська некомерційна організація Media Development Investment Fund (MDIF) анонсує запуск проекту Outernet, що дозволить забезпечити безкоштовним Wi-Fi усіх охочих.  Про це повідомляється на офіційному сайті MDIF.

Outernet використовуватиме мережу маленьких супутників для передачі вибраних інтернет-даних (аудіо, відео, текстів та додатків) на будь-який пристрій Земної кулі, що підтримує Wi-Fi. Користування новими можливостями буде повністю безкоштовним.

В організації Media Development Investment Fund цей проект називають «передавачем світового масштабу». Автором ідеї Outernet є директор MDIF з інновацій Сайєд Карім (Syed Karim).

«Ми щасливі створювати такий революційний проект, – сказав виконавчий директор MDIF Харлан Мандел (Harlan Mandel). – Outernet уникатиме цензури, гарантуватиме приватність та пропонуватиме доступ до інформації по всьому світу для кожного, включаючи тих, хто сьогодні перебуває поза географічною досяжністю Інтернету або не може собі цього дозволити».

«Outernet є сучасною версією короткохвильового радіо, – каже Сайєд Карім. – Він використовує передові технології для передачі глибоких соціальних проблем. Оскільки світ прямує до глобальної економіки знання, понад 3 мільярди людей залишаються осторонь через вартість, географію чи юрисдикцію. Outernet збільшить можливості доступу до цифрових новин та освіти для кожного».

В MDIF стверджують, що Outernet створить систему гуманітарної комунікації, допоможе передавати дані під час надзвичайних ситуацій.

Згідно з описом проекту на офіційному сайті, тестові випробовування  Outernet мають відбутися вже у червні 2014 року.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
outernet.is
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду