Гендиректору Google виплатять рекордну винагороду

Гендиректору Google виплатять рекордну винагороду

16:17,
9 Лютого 2016
1856

Гендиректору Google виплатять рекордну винагороду

16:17,
9 Лютого 2016
1856
Гендиректору Google виплатять рекордну винагороду
Гендиректору Google виплатять рекордну винагороду
Автори:
Гендиректор американської Google Inc. Сандар Пичай отримає в якості винагороди акції компанії на суму $199 млн. Зазначається, що цінні папери повинні надійти в розпорядження топ-менеджера тільки в 2019 році, якщо він не залишить свою посаду до цього часу.

Про це пише повідомляє Bloomberg.

Після того, як вони перейдуть у власність пана Пичая, він стане одним з найбільш високооплачуваних топ-менеджерів у світі.

Глава хмарного бізнесу компанії Дайан Грін отримав бонус в $42,8 млн, фіндиректор Рут Порат - $38,3 млн. Вони також будуть видані акціями компанії.

Пичай очолює компанію з серпня 2015 року, після глобальної реструктуризації бізнесу холдингу. До цього він обіймав посаду віце-президента. Тоді корпорація Google стала дочірньою компанією нового холдингу під назвою Alphabet.

Співзасновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін зайняли посади гендиректора і президента материнського холдингу.

При цьому Google залишилася найбільшою компанією в Alphabet. Однак вона зазнала скорочення - підрозділи, що займаються розробками, не пов'язаними з інтернет-бізнесом, були виділені в окремі структури. Ці нові компанії також стали частиною холдингу. У вересні 2015 року, після оголошення про реструктуризацію, Google внесла зміни у свій  логотип.

Нагадуємо, що на початку місяця Alphabet потіснив Apple з п'єдесталу найдорожчих компаній світу. Материнська компанія Google приємно здивувала інвесторів зростанням прибутків. На після біржових торгах акції Alphabet виросли більш ніж на вісім відсотків - до 790 доларів за акцію. Капіталізація Alphabet склала $568 млрд, Apple - $535 млрд.

Корпорація Google була заснована в 1998 році. Її основний актив, однойменний пошуковик, був створений як навчальний проект Пейджа і Бріна, які тоді були студентами Стенфордського університету.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Сандар Пичай
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду