Forbes склав список найбагатших діячів у сфері високих технологій

Forbes склав список найбагатших діячів у сфері високих технологій

12:16,
6 Серпня 2015
3206

Forbes склав список найбагатших діячів у сфері високих технологій

12:16,
6 Серпня 2015
3206
Forbes склав список найбагатших діячів у сфері високих технологій
Forbes склав список найбагатших діячів у сфері високих технологій
Автори:
Журнал Forbes склав список ста найбагатших діячів сфери високих технологій за 2015 рік. На першому місці рейтингу розмістився Білл Гейтс.

Список був опублікований на офіційному сайті видання Forbes. 

До нього увійшли 51 представник США, 33 – з Азіатсько-Тихоокеанського регіону, вісім з Європи, два представника Ізраїлю та один – Латинської Америки. 

На першому місці рейтингу розмістився Білл Гейтс зі статком у 79,6 мільярдів доларів, який є найбагатшою людиною світу. Гейтс залишив раду директорів Microsoft і на даний момент займається благодійністю, але 13% доходу йому все ще приносять акції компанії.

На другому місці розмістився Ларрі Еллісон, засновник Oracle, зі статком у 50 мільярдів.

На третьому місці рейтингу знаходиться Джефф Безо, з статком 47,8 мільярдів, 90% з яких принесли йому акції Amazon, який показав несподіваний ріст у цьому році, через що Безо збагатився на 13 мільярдів з початку року. 

Четверте та п'яте місця посіли Марк Цукерберг зі статком у 33,4 мільярда доларів та Ларрі Пейдж зі статком у 29,7 мільярда відповідно.

Сукупний статок усіх представників списку становить 842,9 мільярда доларів. До списку ввійшли 7 жінок, серед яких Лорен Пауел Джобс, вдова Стіва Джобса, зі статком у 21,4 мільярда. Середній вік представників рейтингу складає 53 роки, а 15 з сотні ще не досягли сорокарічного віку. 

Раніше Forbes опублікував список найбагатших акторів 2015 року, який третій раз поспіль очолив Роберт Дауні-молодший. У першу п'ятірку списку увійшли також Джекі Чан, Він Дізель, Бредлі Купер і Адам Сендлер.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Білл Гейтс, Forbes
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду