ms.detector.media
MediaSapiens
Білл Гейтс, Forbes
06.08.2015 12:16
Forbes склав список найбагатших діячів у сфері високих технологій
Forbes склав список найбагатших діячів у сфері високих технологій
Журнал Forbes склав список ста найбагатших діячів сфери високих технологій за 2015 рік. На першому місці рейтингу розмістився Білл Гейтс.

Список був опублікований на офіційному сайті видання Forbes. 

До нього увійшли 51 представник США, 33 – з Азіатсько-Тихоокеанського регіону, вісім з Європи, два представника Ізраїлю та один – Латинської Америки. 

На першому місці рейтингу розмістився Білл Гейтс зі статком у 79,6 мільярдів доларів, який є найбагатшою людиною світу. Гейтс залишив раду директорів Microsoft і на даний момент займається благодійністю, але 13% доходу йому все ще приносять акції компанії.

На другому місці розмістився Ларрі Еллісон, засновник Oracle, зі статком у 50 мільярдів.

На третьому місці рейтингу знаходиться Джефф Безо, з статком 47,8 мільярдів, 90% з яких принесли йому акції Amazon, який показав несподіваний ріст у цьому році, через що Безо збагатився на 13 мільярдів з початку року. 

Четверте та п'яте місця посіли Марк Цукерберг зі статком у 33,4 мільярда доларів та Ларрі Пейдж зі статком у 29,7 мільярда відповідно.

Сукупний статок усіх представників списку становить 842,9 мільярда доларів. До списку ввійшли 7 жінок, серед яких Лорен Пауел Джобс, вдова Стіва Джобса, зі статком у 21,4 мільярда. Середній вік представників рейтингу складає 53 роки, а 15 з сотні ще не досягли сорокарічного віку. 

Раніше Forbes опублікував список найбагатших акторів 2015 року, який третій раз поспіль очолив Роберт Дауні-молодший. У першу п'ятірку списку увійшли також Джекі Чан, Він Дізель, Бредлі Купер і Адам Сендлер.

ms.detector.media