На Евересті загинув менеджер Google Ден Фредінбург

На Евересті загинув менеджер Google Ден Фредінбург

16:38,
27 Квітня 2015
2710

На Евересті загинув менеджер Google Ден Фредінбург

16:38,
27 Квітня 2015
2710
На Евересті загинув менеджер Google Ден Фредінбург
На Евересті загинув менеджер Google Ден Фредінбург
Автори:
На Евересті під час суботнього землетрусу загинув менеджер Google та досвідчений альпініст, 33-річний Ден Фредінбург (Dan Fredinburg).

Про це повідомила CNN.

Цю трагічну новину, що обійшла  американські та світові видання, підтвердила в Instagram на його аккаунті сестра Меган (Megan).

Ден Фредінбург помер від черепно-мозкової травми, коли потужна снігова лавина обрушилася на групу альпіністів на піку світу у Гімалаях.

Скелелази помітили сходження лавини й намагалися уникнути його, спускаючись до табору. Однак стихія не минула їх і там.

У Youtube розміщене зняте німецьким  альпіністом Йостом Кобушем (Jost Kobusch) відео із зображенням  драматичного моменту, коли снігова лавина обрушилася на Евересті на табір альпіністів.

The Guardian повідомляла, що Ден входив до складу групи альпіністів, які готувалися зійти на вершину Евереста через рік після того, як під лавиною там загинули 12 шерпів. До теперішнього землетрусу, відзначає британське видання, то був найсмертоносніший інцидент на найвищій вершині світу.

Ризиковане сходження мало практичну мету. Альпіністи були оснащені камерою Street View для спеціальних зйомок.

Ден Фредінбург розміщував в Instagram та у Twitter знімки й повідомлення про свої мандрівки до Непалу. Себе він називав «шукачем пригод, винахідником та інженером-енергетиком».

Він працював у найпопулярнішій у світі пошуковій компанії з 2007 р. Був продакшн-інженером і менеджером групи, яка розробляла засекречені проекти.

З його іменем пов’язана розробка компанією Google різноманітних перспективних ідей – від створення самохідної автівки до здійснення Project Loon. Цей проект передбачає, зокрема, забезпечення доступу до інтернету з використанням  повітряних куль до найвіддаленіших районів світу.

Він також був співзасновником Google Adventure. Це проект, що має на меті втілити в життя концепцію the Google Street View – показу найбільш екзотичних місць на планеті, подібних до Евересту чи до Великого бар’єрного рифу в Австралії. Його здійснювала  сформована й очолювана Деном команда, що розробляла маршрути до об’єктів для зйомок.

Еверест Ден Фріденбург штурмував разом з колегами Мішел Bаттеллі (Michele Battelli) та Фло Негл (Flo Nagl). Вони зазнали ушкоджень, однак загрози їхньому життю немає.

Директор Goggle з конфіденційності  Лоуренс Ю (Lawrence You) заявив: «У цей жахливий час ми подумки з народом Непалу, з родиною Дена та його друзями».

Він пише у блозі, що Google запустила персональний шукач Person Finder, щоб допомогти постраждалим родинам знайти своїх близьких. Компанія також оперативно отримує супутникові знімки з Непалу і використовує їх для сприяння  рятувальним роботам.

За попередніми підрахунками, внаслідок землетрусу у Непалі загинули принаймні 17 альпіністів. Загалом найбільш масштабний за останні вісім десятиліть землетрус у цій гірській країні позбавив життя, щонайменше, 3617 людей.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ден Фредінбург, ibtimes.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду