У російському Google Крим відділили від України лінією кордону

00:00,
12 Квітня 2014
6495

У російському Google Крим відділили від України лінією кордону

00:00,
12 Квітня 2014
6495
У російському Google Крим відділили від України лінією кордону
Після оновлення карт на російському сегменті інтернет-пошуковика Google Крим почали відображати як територію РФ. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

З’явилася також лінія кордону між Кримом та Україною, а між Кримом та Росію – зникла.

Представниця російського офісу Google Світлана Анурова підтвердила ці зміни. За її словами команда карт Google робить все можливе, щоб об’єктивно відображати сумнівні об’єкти та регіони. «У релевантних випадках кордони суперечливих територій на картах мають спеціальне позначення. У тих країнах, де в нас є локалізовані версії карт, ми дотримуємося місцевих законів щодо відображення кордонів та використання певних назв», – зазначила вона.

Однак населені пункти на Кримському півострові американський пошуковик відображає із поміткою «Україна».

Раніше російські інтернет-компанії Mail.ru Group і Яндекс оновили свої картографічні сервіси у зв’язку із так званим входження Криму до складу РФ.

Американське інформагентство Associated Press змінило категорію матеріалів про Крим таким чином, що він не належить ні до Росії, ні до України.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
maps.google.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду