У телеграмі виявили вісім фейкових чатботів ГУР

У телеграмі виявили вісім фейкових чатботів ГУР

13:00,
19 Вересня 2024
829

У телеграмі виявили вісім фейкових чатботів ГУР

13:00,
19 Вересня 2024
829
У телеграмі виявили вісім фейкових чатботів ГУР
У телеграмі виявили вісім фейкових чатботів ГУР
Користувачам запропонували скаржитися на них для блокування.

У месенджері «Телеграм» виявили вісім чатботів, які за назвою, описом та візуальним оформленням імітують офіційний чатбот Головного управління розвідки Міноборони. Про це ГУР повідомило у своєму телеграм-каналі.

«Ворог намагається ввести українців, що проживають на тимчасово окупованих територіях, в оману, створюючи ботів, які за своїм описом, назвою та візуалом відтворюють офіційний чатбот ГУР "Головний бот розвідки". Передавати будь-яку інформацію через такі боти — небезпечно», — йдеться у повідомленні.

У ГУР запропонували громадянам долучитися до боротьби з дезінформацією, залишивши скаргу на викриті чатботи:

  1. https://t.me/gur_officialBot
  2. https://t.me/gurofficiaI_bot
  3. https://t.me/gur_oficiall_bot
  4. https://t.me/gur_offisial_bot
  5. https://t.me/gur_official_ua_bot
  6. https://t.me/gur_ukr_bot
  7. https://t.me/gurmobot
  8. https://t.me/gurmo_officialbot

Офіційний «Головний бот розвідки» розміщений за посиланням https://t.me/gur_official_bot.

Посилання на актуальний бот завжди можна знайти на сторінці Головного бота розвідки на сайті ГУР та на офіційних сторінках ГУР у соцмережах. Такі сторінки позначені синьою або зеленою галочкою

У ГУР вважають, що боти створили, щоб вводити в оману українців, які проживають на тимчасово окупованих територія. Виявити та протидіяти їм допомогли також волонтери спільноти «Брама», що подають запити на блокування поширювачів російської дезінформації в соцмережах.

Нагадаємо, ГУР Міноборони запустило «Головний бот розвідки» в телеграмі в лютому 2024 року для збору повідомлень про сили та засоби ворога, дислокацію російських високопосадовців і колаборантів, у тому числі від громадян на тимчасово окупованих територіях. До цього впродовж двох років такі відомості надходили в офіційний чатбот відомства.

Фото: ілюстративне / ГУР у телеграмі

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду