У соцмережі Х влаштували флешмоб проти фільму «Росіяни на війні»

У соцмережі Х влаштували флешмоб проти фільму «Росіяни на війні»

12:45,
12 Вересня 2024
998

У соцмережі Х влаштували флешмоб проти фільму «Росіяни на війні»

12:45,
12 Вересня 2024
998
У соцмережі Х влаштували флешмоб проти фільму «Росіяни на війні»
У соцмережі Х влаштували флешмоб проти фільму «Росіяни на війні»
Публікації об'єднує гештег «I didn’t see russians committing war crimes» — «Я не бачив/-ла росіян, які вчиняють воєнні злочини».

Користувачі соцмережі Х запустили флешмоб проти показу російського пропагандистського фільму «Росіяни на війні» іноземній аудиторії. Для цього публікують фотоколажі з гештегом «I didn’t see russians committing war crimes» («Я не бачив/-ла росіян, які вчиняють воєнні злочини»).

Користувачі під цим гештегом розміщують колажі зі знімальною групою фільму на тлі вчинених росіянами в Україні воєнних злочинів.

Фільм «Russians at War» («Росіяни на війні») — документальна стрічка російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, колишньої співробітниці пропагандистської медіамережі Russia Today. Трофімова майже рік провела з російським батальйоном, який воює на сході України. В описі фільму вказано, що він розповідає історії російських солдатів, які нібито «допоможуть глибше зрозуміти цю війну».

5 вересня стрічку показали в позаконкурсній програмі Венеційського міжнародного кінофестивалю, були заплановані ще три покази, проти чого висловили рішучий протест Міністерство закордонних справ України та посол України в Італії. У своєму коментарі МЗС підкреслило, що демонстрація стрічки є образою для жертв війни та слугує інструментом російської пропаганди, викривляючи реальність російської агресії.

Далі російський фільм помандрував у Канаду. Під час прем’єрного показу в Торонто 10 вересня відбувся громадський протест.

Генеральне консульство України в Торонто звернулося до організаторів Міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF) з вимогою скасувати показ цього фільму.

Група народних депутатів України звернулася до канадських парламентарів із закликом не допустити показу на кінофестивалі в Торонто російського пропагандистського фільму «Росіяни на війні».

Під тиском української громади й дипломатів канадська організація TVO відмовилася від подальшої підтримки пропагандистського фільму «Росіяни на війні».

Проте наразі Міжнародний кінофестиваль у Торонто  відмовився скасувати показ російської пропагандистської стрічки «Росіяни на війні». Представники TIFF переконані, що оскільки цей фільм є канадсько-французькою копродукцією і фінансувався канадськими агентствами, його не можна вважати російською пропагандою.

Генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко висловив «глибоке розчарування» позицією адміністрації кінофестивалю та додав, що ще не пізно ухвалити правильне рішення й скасувати решту показів цього фільму», які заплановані на 14 і 15 вересня.

Фото: соцмережа Х

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду