В Україні запрацювала «Екосистема для надолуження освітніх втрат»

В Україні запрацювала «Екосистема для надолуження освітніх втрат»

14:35,
2 Вересня 2024
956

В Україні запрацювала «Екосистема для надолуження освітніх втрат»

14:35,
2 Вересня 2024
956
В Україні запрацювала «Екосистема для надолуження освітніх втрат»
В Україні запрацювала «Екосистема для надолуження освітніх втрат»
Українським школярам запропонували тестування на основі ШІ та інтерактивні кейсові уроки з менторською підтримкою учителів для подолання прогалин у знаннях онлайн.

В Україні запрацювала «Екосистема для надолуження освітніх втрат», яка дає змогу українським школярам масово отримувати доступ до інтерактивних кейсових уроків з менторською підтримкою учителів, тестування на основі ШІ та зворотного зв’язку. Вперше Екосистема запроваджена у Цифрових освітніх центрах, створених в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, повідомили в Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

Під час навчання в Цифровому освітньому центрі

«Наша команда розробила "Екосистему надолуження освітніх втрат", яка дозволить українським школам широко застосовувати інноваційний формат "перевернутого класу", використовуючи такі інструменти як: штучний інтелект, інтерактивні кейсові уроки та "Убер-Школу", що докорінно змінює процес навчання. Наразі ми використовуємо цю систему саме для надолуження освітніх втрат, оскільки це є актуальною проблемою як для системи освіти, так і для учнів, які вимушено пропустили багато навчального матеріалу», — розповіла виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Суть формату «перевернутого класу» полягає в тому, що учні самостійно опрацьовують матеріал, а вчителі допомагають їм, виконуючи роль ментора, а не транслятора знань. Цей принцип навчання наразі широко застосовується у США та країнах ЄС.

Екосистема з надолуження освітніх втрат дає учням змогу проходити тестування на основі штучного інтелекту, який визначає рівень знань з обраного предмета, після чого зеленим, жовтим та червоним кольорами показує, які теми засвоєні добре, а яким потрібно приділити увагу. Після цього учень або учениця самостійно вивчає ці теми за допомогою інтерактивних кейсових уроків, розміщених на порталі.

З відеоінструкцією про користування «Екосистемою надолуження освітніх втрат» можна ознайомитися за посиланням.

Екосистема наразі застосовується в 16 Цифрових освітніх центрах (Digital Learning Centres / DLC), які працюють у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях і реалізуються в межах спільного проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціації інноваційної та цифрової освіти за підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE) та Міністерства освіти і науки України.

«Саме такий алгоритм: тестування на основі ШІ + самостійне навчання за допомогою інтерактивних кейсових уроків + спілкування наживо або онлайн з вчителем за потреби учня, ми наразі почали успішно запроваджувати під час надолуження освітніх втрат для учнів 9–11 класів з п’яти основних предметів: алгебра, геометрія, історія України, англійська та українська мови», — каже Марія Богуслав.

Вчительська підтримка під час навчання в Цифровому освітньому центрі

Як розповів координатор освітніх проєктів ЮНІСЕФ Анатолій Ігнатович, впродовж уроку один учитель може одночасно та ефективно взаємодіяти з учнями різних класів, які 80–90% матеріалу опановують самостійно і запитують про допомогу вчителя тоді, коли мають конкретне питання, на яке вчитель відповідає індивідуально в процесі заняття.

Згодом така система може запрацювати в багатьох школах України, особливо в тих громадах, де навчання офлайн поки неможливе через безпекові умови. «Екосистема надолуження освітніх втрат» надає можливість учням оперативно поставити питання вчителю онлайн у модулі «Убер-Школа».

Перші місяці використання Екосистеми показали, що підліткам подобається самостійно проходити тестування та досліджувати певні теми, залучаючи вчителя лише за власним рішенням, коли вони відчувають труднощі, які не можуть вирішити самостійно.

Екосистема з надолуження освітніх втрат безкоштовна та вже доступна всім українським учням 9–11 класів, які проживають на території України або перебувають за кордоном.

Фото:

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду