Для маленьких глядачів створили інклюзивний мультфільм «Лелека Тадей»

Для маленьких глядачів створили інклюзивний мультфільм «Лелека Тадей»

14:55,
30 Серпня 2024
864

Для маленьких глядачів створили інклюзивний мультфільм «Лелека Тадей»

14:55,
30 Серпня 2024
864
Для маленьких глядачів створили інклюзивний мультфільм «Лелека Тадей»
Для маленьких глядачів створили інклюзивний мультфільм «Лелека Тадей»
Образ протезованого лелеки допомагає маленьким глядачам розвивати власну інклюзивність.

У Львові створили мультфільм про інклюзивність для наймолодших глядачів «Лелека Тадей». Це історія про сміливого лелеку, який в боях із двоголовим орлом втратив лапу. Однак завдяки людській підтримці й турботі він отримав протез та переміг. Про це в ефірі «Армія FM» розповів продюсер, кінооператор, військовий репортер та автор мультфільму Олександр Кулик.

За його словами, запит на створення мультфільму, який дає змогу коректно розповідати дітям про реалії війни, походив від львівської фундації Credo, яка підтримує ініціативи розвитку в освіті.

«З дітьми найлегше домовитись, коли дати їм подивитися мультик. Ми вирішили скористатися цією дитячою особливістю і дуже делікатно, через красиву казкову історію, ввели в мультфільм розповідь про інклюзивність», сказав Олександр Кулик.

За його словами, команда проєкту вирішила ввести в мультфільм українських народних супергероїв, а не підглядати за чужими — західними або азійськими. Лелеку обрали, бо це відомий український символ. Художник Олександр Кірієнко придумав йому красиве ім’я Тадей. Для маленьких глядачів виготовили наліпки з Тадеєм, скоро з’явиться і м’яка іграшка з написом «Тадей».

В бою лелека втратив ногу, проте люди встановили йому протез. Лелека виглядає супергероєм із цим протезом. Наприкінці мультфільму він завдяки цій нозі та суперсилі вбиває двоголового орла. За словами Олександра Кулика, цей момент може вплинути на ставлення глядачів до людей із протезованими руками та ногами, вони не боятимуться їх, а навпаки, відчуватимуть вдячність та проявлятимуть повагу.

У серпні мультфільм продемонстрували в 70 садочках Львова, його переглянули 3 тисячі дітей.

«Ми бачимо, як важливо спільно з дорослими обговорювати з дітьми теми, що стосуються війни», зазначив автор мультфільму.

Переглянути мультфільм «Лелека Тадей» можна онлайн на ютубі за посиланням.

Фото: скриншот із мультфільму «Лелека Тадей»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду