Для старшокласників проведуть всеукраїнський мотиваційний урок «Ми — Майбутнє»

Для старшокласників проведуть всеукраїнський мотиваційний урок «Ми — Майбутнє»

15:05,
29 Серпня 2024
697

Для старшокласників проведуть всеукраїнський мотиваційний урок «Ми — Майбутнє»

15:05,
29 Серпня 2024
697
Для старшокласників проведуть всеукраїнський мотиваційний урок «Ми — Майбутнє»
Для старшокласників проведуть всеукраїнський мотиваційний урок «Ми — Майбутнє»
Учнівську молодь прагнуть мотивувати долучатися до розвитку та відбудови країни.

Вчителів та представників шкільних адміністрацій просять долучитися до проведення Всеукраїнського уроку «Ми — Майбутнє» від благодійного фонду «savED» та Міністерства освіти і науки України. Мотиваційний урок з переглядом документального фільму розрахований на учнів 8–11 класів, повідомила пресслужба МОН України.

Урок пропонують провести 2 вересня або в інший зручний день першого тижня навчання.

Спершу учні й учениці переглянуть документальний фільм «Ми. Майбутнє» про п’ятьох українських підлітків та їхніх наставників. Герої стрічки розкажуть свої історії проживання повномасштабної війни та ідеї, які допомагають їм уже сьогодні долучатися до розвитку та відбудови України.

Над своїми проєктами підлітки працювали під наставництвом досвідчених педагогів. У фільмі директор Маріупольського ліцею Андрій Голютяк розповідає про долю його школи після окупації й релокацію до Києва, а вчителька географії Наталія Пашковська — про непростий виїзд із нині окупованої Каховки.

У документальному фільмі порушено такі теми:

  • стійкість молодих українців та українок під час війни, проактивність та соціальна залученість молоді;
  • важливість молодого покоління у повоєнному відновленні України;
  • важливість документування та осмислення подій, які відбуваються в реальному часі, формування культури памʼяті та рефлексії.

Другу частину уроку пропонують присвятити рефлексії над фільмом та аналізу можливостей — як самі учні й учениці можуть поліпшити життя рідної громади власноруч.

Захід має на меті:

  • сприяти проактивності молоді та її залученості до різних проєктів з метою відбудови України;
  • продемонструвати ефективні практики втілення учнівських проєктів у життя та кроки до їх реалізації;
  • спонукати молодь брати активну участь у житті громади, пропонувати різні ініціативи, які спрямовані на покращення життя громади;
  • підвищити рівень мотивації учнівської молоді.

Фільм «Ми. Майбутнє» триває 55 хвилин. Крім цього часу, рекомендують приділити 45 хвилин для обговорення, рефлексії фільму й виконання завдань. Завантажити сценарій уроку можна за посиланням.

Нагадаємо, в новому навчальному році школярам проводитимуть «уроки щастя», присвячені ментальному здоров'ю та розвитку здорових стосунків.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду