У чотирьох університетах додали курс «Журналістика даних»

У чотирьох університетах додали курс «Журналістика даних»

16:00,
28 Серпня 2024
929

У чотирьох університетах додали курс «Журналістика даних»

16:00,
28 Серпня 2024
929
У чотирьох університетах додали курс «Журналістика даних»
У чотирьох університетах додали курс «Журналістика даних»
Під час курсу студенти навчаться здійснювати аналіз великих обсягів даних.

У новому навчальному році студентам чотирьох закладів вищої освіти почнуть викладати курс «Журналістика даних». Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Новий курс стартує для студентів Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Запорізька політехніка», Волинського національного університету імені Лесі Українки та Українського католицького університету.

Під час курсу студенти навчаться працювати з великими обсягами даних і відкриють для себе нові кар’єрні та наукові можливості в датажурналістиці.

«Датажурналістика — один із трендових медіанапрямів, у якому використовують великі масиви відкритих даних для досліджень. Для аналізу добирається інформація, яка допомагає виявляти корупційні схеми — бюджети міст і громад, декларації публічних службовців, судові рішення, інформація про забудовників та учасників тендерів», — зазначено у повідомленні.

Навчальний курс складається з восьми модулів та охоплює різні аспекти роботи з даними. Серед ключових тем:

  • нормативно-правова база відкритих даних;
  • інструменти та методи роботи з різними джерелами;
  • обробка машиночитаної інформації;
  • основи візуалізації даних;
  • принципи датажурналістики та багато іншого.

Уточнимо, уперше в Україні викладати відкриті дані почали у 2023 році — для студентів магістратури Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Фото: умовне / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду