Київ долучився до міжнародного застосунку Refill

Київ долучився до міжнародного застосунку Refill

15:34,
20 Серпня 2024
523

Київ долучився до міжнародного застосунку Refill

15:34,
20 Серпня 2024
523
Київ долучився до міжнародного застосунку Refill
Київ долучився до міжнародного застосунку Refill
Refill у Києві працює в тестовому режимі — заклади-учасники та локації з бюветами та фонтанчиками додаватимуть поступово.

Київ долучився до міжнародного застосунку Refill, де є перелік закладів, у яких можна відмовитись від пластику. Про це йдеться у повідомленні КМДА. 

«Застосунок Refill дає змогу знайти найближчий до вас заклад, де можна безкоштовно набрати воду в екологічну пляшку, взяти каву у власну термочашку або їжу в ланчбокс. Також у застосунку відображатимуться міські бювети або фонтанчики, де можна набрати питну воду. Таким чином сьогодні Київ приєднується до кампанії, яка нараховує понад 335 тисяч пунктів Refill у всьому світі. Це важливий крок для нашого міста в боротьбі із забрудненням пластиком», — повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Олександра Возного, Київ розраховує на активну залученість місцевого бізнесу та містян у проєкті.

Наразі застосунок Refill у Києві працює в тестовому режимі — заклади-учасники та локації з бюветами й фонтанчиками додаватимуть поступово.

Також поки користувачам доступна лише англомовна версія додатку, однак незабаром планується реліз української версії застосунку.

Нагадаємо, застосунком та вебсайтом «ЕкоЗагроза», які розробило Міндовкілля, постійно користуються понад 55 тисяч людей. 

Фото: пресслужба КМДА 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду