На окупованих Росією територіях фіксують збої в роботі ютубу

На окупованих Росією територіях фіксують збої в роботі ютубу

14:25,
8 Серпня 2024
738

На окупованих Росією територіях фіксують збої в роботі ютубу

14:25,
8 Серпня 2024
738
На окупованих Росією територіях фіксують збої в роботі ютубу
На окупованих Росією територіях фіксують збої в роботі ютубу
В окупованому Донецьку на ютубі сповільнилося завантаження відео, внаслідок чого неможливий подальший перегляд контенту.

В окупованому Криму та на Донбасі  фіксуються збої в роботі відеохостингу «Ютуб». При цьому кримчани масово встановлюють на свої гаджети програми для обходу блокування. Про це повідомляє «Суспільне Крим» з посиланням на кримське відділення міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea.

«За нашими спостереженнями навіть блокування російською окупаційною владою в Криму таких популярних соцмереж як Facebook та Instagram не викликали й близько такої кількості кримчан, які починають користуватися VPN, як це сталося після уповільнення YouTube. Кримчани здебільшого не готові відмовлятися від перегляду улюблених каналів, які дивляться роками», — йдеться у повідомленні активістів. 

В коментарі «Суспільному Крим» житель Севастополя розповів, що проблеми з ютубом спостерігаються з минулого тижня.

«YouTube працює, але не завантажуються відео, лише з VPN. Це почалося минулого тижня. Я дивлюсь з VPN. З ним все добре, без нього тепер ніяк — ні з телефону, ні з ноутбука», — розповів він.

На окупованій частині Донецької області України  також значно сповільнилася швидкість ютубу через відповідне рішення Росії. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Так, в окупованому Донецьку на ютубі уповільнилося завантаження відео, внаслідок чого неможливий подальший перегляд контенту.

Один з мешканців окупованого Маріуполя на умовах анонімності розповів, що дивиться відео на ютубі тільки через VPN.

«Без нього на комп'ютері якість падає до кратності 240, і це вже “блюр”. Усе в розфокусі. Ще й картинка застрягає, а звук іде. На телефоні також дуже глючить — картинка стоїть, а звук іде. Або і не йде, а просто крутиться значок завантаження. З VPN, навіть безплатний, працює чудово, як ми звикли. Що в інших — не знаю», — ділиться інформацією мешканець окупованого Маріуполя.

Окрім того, російські користувачі ютубу почали скаржитися на повну зупинку відеохостингу, передає The Moscow Tіmes.

У Росії під час спроби переходу на сайт Youtube з'являється повідомлення про відсутність з'єднання. Зазначається, що проблема присутня як у роботі сайту, так і мобільного додатка.

За даними «Сбой.РФ» уже зареєстровано понад 5 тисяч скарг на роботу відеохостингу. Скарги надійшли від жителів Москви, Санкт-Петербурга, Нижнього Новгорода, Єкатеринбурга, Уфи, Саратова, Самари, Краснодара, окупованого Криму та низки інших регіонів.

Нагадаємо, раніше представники Google повідомили, що перебої в роботі відеохостингу «Ютуб» у Росії не є результатом будь-яких технічних проблем чи дій з боку компанії.

12 липня компанія «Ростелеком» попередила про можливі збої та уповільнення роботи відеохостингу «Ютуб» на території Росії. Причиною проблем у роботі платформи «Ростелеком» назвав «технічні проблеми в роботі обладнання Google», яке застосовується для кешування та прискорення завантаження контенту. 

При цьому російське видання «Газета.ру» з посиланням на джерела, близькі до Кремля та силових структур Росії, повідомляла, що йдеться про початок умисного уповільнення ютубу, а вже у вересні цей відеохостинг у Росії можуть навмисно заблокувати.

Голова комітету з питань інформаційної політики Держдуми РФ Олександр Хінштейн дав зрозуміти, що уповільнення роботи відеохостингу в Росії застосували, щоб «привести YouTube до тями» і змусити адміністрацію ресурсу «змінити свою політику і дотримуватися наших законів». Як пише Reuters, таким чином Росія хоче переконати платформу відновити роботу заблокованих російських каналів і блокувати «незаконний» чи «небажаний» контент

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду