Петиція про економічне бронювання зібрала необхідну кількість голосів

Петиція про економічне бронювання зібрала необхідну кількість голосів

09:45,
7 Серпня 2024
3373

Петиція про економічне бронювання зібрала необхідну кількість голосів

09:45,
7 Серпня 2024
3373
Петиція про економічне бронювання зібрала необхідну кількість голосів
Петиція про економічне бронювання зібрала необхідну кількість голосів
Петиція перебуває на розгляді у президента.

Петиція із закликом до Президента України про необхідність запровадження економічного бронювання від мобілізації зібрала понад 25 тис. підписів громадян. Наразі вона перебуває на розгляді глави держави. Про це повідомлено на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Петицію, створену 22 травня 2024 року, підписали 25 909 українців.

Зазначено, що автори петиції, яку зареєстрував Валентин Куржій, у своїй пропозиції відштовхуються від напрацювань народного депутата від «Слуги народу», голови Комітету з питань економічного розвитку у Верховній Раді Дмитра Наталухи.

Автори петиції просять запровадити в Україні в умовах воєнного стану і триваючої війни економічне бронювання від мобілізації, щоб забезпечити прогнозованість умов ведення бізнесу, захистити важливі галузі, такі як виробництво дронів, кібербезпека, платіжні системи тощо, стримувати інфляційні процеси.

Головною перевагою для держави автори петиції вважають запровадження механізму стабільного фінансування потреб Збройних сил України.

«Економічне бронювання забезпечить стабільне фінансування Збройних Сил України. Громадяни, які не можуть брати безпосередню участь у бойових діях, повинні мати можливість підтримувати армію фінансово. Це може бути реалізовано через фіксовані внески, які здійснюватимуться на регулярній основі. Таким чином, ми забезпечимо постійний притік коштів на потреби оборони», — сказано в петиції.

Додамо, у Верховній Раді зареєстровані чотири законопроєкти щодо економічного бронювання. Зокрема, йдеться про законопроєкт №11331 «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки», який передбачає концепцію «економічного бронювання» військовозобов’язаних від мобілізації.

У профільному комітеті ВРУ мають вирішити, який із законопроєктів буде винесено на розгляд.

Фото: умовне / Дмитро Наталуха у фейсбуці

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду