Програма Apple Maps вийшла у вебверсії

Програма Apple Maps вийшла у вебверсії

11:12,
25 Липня 2024
1446

Програма Apple Maps вийшла у вебверсії

11:12,
25 Липня 2024
1446
Програма Apple Maps вийшла у вебверсії
Програма Apple Maps вийшла у вебверсії
У Google Maps з’явився конкурент.

Програма Apple Maps вийшла у вебверсії. Почалося її публічне бета-тестування на сайті beta.maps.apple.com. Про це повідомило TechCrunch.

У вебверсії Apple Maps доступна більшість можливостей, які мають користувачі в застосунку для пристроїв iOS: можна складати піші й транспортні маршрути, досліджувати міста, отримувати інформацію про компанії, переглядати оцінки та відгуки користувачів. Компанія повідомила, що в найближчі місяці з’являтимуться додаткові функції, зокрема Look Around («Що довкола»).

Вебверсія «Карт» Apple наразі доступна англійською мовою у браузерах Safari та Chrome на комп’ютерах та ноутбуках Mac і пристроях iPad, а також у браузерах Chrome та Edge на комп’ютерах із Windows. Надалі Apple розгортатиме підтримку інших мов, браузерів і платформ.

Після запуску Apple Maps на iPhone у 2012 році компанія поступово додавала нові функції до сервісу: детальні карти міст, прокладання маршрутів з кількома зупинками, маршрутів для велосипедистів, для електромобілів, офлайн-навігацію.

«Карти» Apple уже були доступні в мережі, зокрема в пошуковику DuckDuckGo, де їхню присутність влаштували, використавши API для створення карт.

Проте офіційне розгортання «Карт» у мережі є великим кроком уперед і може допомогти програмі конкурувати з «Картами» від Google, які доступні у веббраузерах уже багато років поспіль.

Є й інші альтернативи з відкритим вихідним кодом, які прагнуть змагатися з Google Maps і Apple Maps. Фонд Overture Maps Foundation, який підтримується компаніями Amazon, Meta і Microsoft, зробив свій перший набір картографічних даних загальнодоступним, що дозволяє розробникам вільно використовувати інформацію у своїх програмах.

Фото: Apple Maps

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду