Редакція The Washington Post запустила ШІ-бот Climate Answers

Редакція The Washington Post запустила ШІ-бот Climate Answers

11:42,
11 Липня 2024
724

Редакція The Washington Post запустила ШІ-бот Climate Answers

11:42,
11 Липня 2024
724
Редакція The Washington Post запустила ШІ-бот Climate Answers
Редакція The Washington Post запустила ШІ-бот Climate Answers
Над ботом працювали протягом останніх шести місяців.

Редакція видання The Washington Post запустила на своєму сайті ШІ-бот Climate Answers, який на основі статей видання надає відповіді на запити користувачів про клімат. Про це повідомляє Axios.

Climate Answers розроблений продуктовою та інженерною командами The Washington Post спільно з редакційним відділом, що висвітлює кліматичну тематику. Над ботом працювали протягом останніх шести місяців.

Станом на липень інструмент створено лише для відповідей на запити користувачів про клімат, але в майбутньому видання планує розширити сферу застосування на інші теми.

Якщо Climate Answers не знаходить відповідь на запит користувачів серед опублікованих матеріалів The Washington Post, він просто відмовиться відповідати, бо його завдання — підкріплювати всі відповіді саме публікаціями видання.

Користувачі можуть повідомити про неправдиві відповіді на питання за допомогою форми зворотного зв’язку.

За словами технічного директора видання Вініта Хосла, The Washington Post стежитиме за тим, чи знижуватиметься інтерес до статей через анотації у відповідях, але «не турбується про це».

Згідно з дослідженням, яке провела команда, молодші читачі часто покладаються саме на анотацію статті, а не на заголовок, щоб вирішити, чи варто читати далі.

Також редакція планує, що чатбот зі штучним інтелектом зможе підвищити залученість молодшої авдиторії до контенту.

Нагадаємо, що раніше Microsoft  запустив чатбот Copilot для телеграму. Він працює як джерело інформації, що не лише здійснює її пошук та надає відповіді на запитання користувачів, а й дає фітнес-рекомендації, може спланувати подорож, порадити фільми та розваги й навіть складати вірші.

Фото: Maura Losch / Axios

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду