Неофіційний блог Apple TUAW перетворили на ШІ-контентферму

Неофіційний блог Apple TUAW перетворили на ШІ-контентферму

12:30,
10 Липня 2024
623

Неофіційний блог Apple TUAW перетворили на ШІ-контентферму

12:30,
10 Липня 2024
623
Неофіційний блог Apple TUAW перетворили на ШІ-контентферму
Неофіційний блог Apple TUAW перетворили на ШІ-контентферму
Після десятирічної перерви у блозі почали з’являтися нові дописи, підписані колишніми авторами. Оглядачі вважають, що контент генерується ШІ.

Неофіційний блог Apple, TUAW, повернувся в онлайн майже через десять років після закриття. Колись авторитетне джерело новин про Apple, його нові власники, схоже, перетворили на ферму контенту, згенерованого ШІ, повідомило видання «Engadget».

На сайті, який припинив роботу в 2015 році, знову почали з’являтися публікації, багато з яких майже ідентичні за змістом з опублікованими MacRumors та іншими виданнями упродовж тижня. Ці дописи також містять підписи авторів, які востаннє працювали на TUAW більше десяти років тому. На сайті є й авторська сторінка з іменами колишніх авторів та фотографіями, які, схоже, створені штучним інтелектом.

На цю тенденцію звернула увагу Крістіна Воррен, яка востаннє писала для TUAW у 2009 році.

«Хтось купив домен TUAW, заповнив його помиями, згенерованими штучним інтелектом, а потім повторно використав моє ім’я з роботи, на якій я працювала, коли мені був 21 рік, щоб спробувати провести якесь SEO-шахрайство, яке не працюватиме у 2024 році, тому що гугл змінив свій алгоритм», — написала вона у Threads.

Компанія Yahoo продала домен TUAW у 2024 році компанії під назвою «Web Orange Limited», згідно з інформацією на сайті TUAW. Угода не включала зміну власника архіву TUAW. Видається, що Web Orange Limited знайшов зручний, хоча й сумнівний із правової точки зору, спосіб обійти це, йдеться в публікації Engadget.

«Прагнучи відродити свою спадщину, нова команда Web Orange Limited ретельно переписала вміст із архівних версій, доступних на archive.org, забезпечуючи збереження багатої історії TUAW, оновлюючи її відповідно до сучасних стандартів і відповідності», — зазначено на сайті TUAW.

Крістін Воррен повідомила, що зусиль для осучаснення архіву було докладено мало. Архівні публікації на TUAW містять внаслідок «перенесення» фактологічні помилки, яких ніхто не вичитував.

Офіційно ж на сайті блогу TUAW не повідомлено, чи використовується штучний інтелект для його наповнення.

Фото: блог TUAW / Reddit

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду