Тестувати е-бронювання в «Дії» будуть на початку липня

Тестувати е-бронювання в «Дії» будуть на початку липня

08:40,
28 Червня 2024
831

Тестувати е-бронювання в «Дії» будуть на початку липня

08:40,
28 Червня 2024
831
Тестувати е-бронювання в «Дії» будуть на початку липня
Тестувати е-бронювання в «Дії» будуть на початку липня
За даними Мінцифри, спершу сервіс буде доступний для підприємств, які є критично важливими для економіки країни.

Міністерство цифрової трансформації розпочне тестування сервісу електронного бронювання від мобілізації на порталі «Дія» в липні. Про це повідомив міністр Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

За його словами, міністерство активно працює над електронним бронюванням на порталі «Дія» і планує на початку липня запустити бета-тест.

Федоров уточнив, що спершу сервіс буде доступний для підприємств, які є критично важливими для економіки країни.

Нагадаємо, наприкінці травня заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко повідомила, що в застосунку «Дія» невдовзі запустять функцію, за допомогою якої компанії зможуть бронювати своїх працівників від призову на військову службу.

Ця функція надасть змогу бронювати працівників швидко й автоматично, без додаткових візитів до територіальних центрів комплектування. За інформацією Черногоренко, електронне бронювання запустять у застосунку після того, як проголосують за відповідну постанову і мине «три-чотири тижні», «щоб докрутити функціонал». Над цим працюють Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації. 

7 червня Кабінет Міністрів підтримав постанову про цифровізацію бронювання військовозобов’язаних на порталі «Дія». Це має зменшити корупційні ризики під час бронювання співробітників критично важливих для економіки України підприємств та мінімізує людський фактор у цьому процесі, стверджують у Мінцифрі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду