«Укрпошта» запустила електронні марки

«Укрпошта» запустила електронні марки

14:23,
10 Листопада 2023
1850

«Укрпошта» запустила електронні марки

14:23,
10 Листопада 2023
1850
«Укрпошта» запустила електронні марки
«Укрпошта» запустила електронні марки
Послуга розрахована передовсім на відправників великої кількості кореспонденції.

«Укрпошта» запустила електронну марку для внутрішніх відправлень рекомендованих листів. Її можна самостійно замовити в особистому кабінеті, завантажити та роздрукувати на звичайному принтері вдома чи в офісі, повідомила пресслужба підприємства.

Очікується, що послуга електронної марки насамперед стане затребуваною серед великих державних інституцій, а також юристів, нотаріусів, які відправляють кореспонденцію у великих обсягах.

«Застосування електронної марки дає можливість відстежити всі операції відправлення онлайн, відображати статус та історію відправлення в Особистому кабінеті користувача, скоротити витрати на використання поштових марок та підготовку листів. Також однією з переваг для корпоративних клієнтів, що замовляють марки по договорам, стане оплата поштових послуг за фактом використання, а не передплатою. Все це дозволить національному поштовому оператору не просто зробити процес відправки листів комфортним для корпоративних клієнтів, а й розвантажити відділення від черг», — ідеться в повідомленні підприємства.

Щоб згенерувати електронну марку в «Укрпошті», потрібно:

  1. Авторизуватися в особистому кабінеті на сайті «Укрпошти».
  2. Обрати послугу «Лист».
  3. Створити список із типом оплати «Електронна марка».
  4. Створити відправлення (рекомендований лист), заповнити всі обов’язкові дані й обрати формат конверта.
  5. Вибрати конкретне відправлення або весь список, який користувач бажає оплатити. Поштова вартість розраховується автоматично на основі вибраного продукту.
  6. Здійснити онлайн-оплату банківською картою.

У підсумку користувач отримує QR-код із графічним зображенням електронної марки, який він може самостійно роздрукувати на звичайному принтері одразу на конверт або на стикер на самоклейному папері та відправити його з відділення «Укрпошти» або скористатися послугою кур’єрського забору.

На фото — гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський з конвертом, на який нанесена електронна марка

Фото: «Укрпошта»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду