У «Дії» запустили нову військову облігацію «Євпаторія»

У «Дії» запустили нову військову облігацію «Євпаторія»

12:07,
12 Вересня 2023
1446

У «Дії» запустили нову військову облігацію «Євпаторія»

12:07,
12 Вересня 2023
1446
У «Дії» запустили нову військову облігацію «Євпаторія»
У «Дії» запустили нову військову облігацію «Євпаторія»
У 2023 році завдяки військовим облігаціям до держбюджету залучили понад 165 мільярдів гривень.

У «Дії» запустили нову військову облігацію «Євпаторія», яку від сьогодні кожен громадянин може придбати в застосунку. Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

За інформацією міністерства, облігація «Євпаторія» має ставку 18,31% та дату виплати 18 червня 2025 року. Загалом Мінфін випустив нові військові облігації на суму 3,5 млрд гривень.

«Кожна придбана військова облігація — це визволення з окупації українських міст і сіл, підтримка Збройних сил України, забезпечення наших військових найнеобхіднішим: зброєю, набоями, технікою, їжею та медикаментами. Військові облігації — це внесок в нашу перемогу над агресором, у відновлення України, а також гарантований прибуток для кожного інвестора. Кожна гривня з кожної придбаної облігації допомагає армії та підтримує фінансову стабільність країни, а потім повертається на рахунок вкладника з відсотками», — йдеться у повідомленні.

За придбання військових облігацій не потрібно сплачувати комісію. Також у «Дії» є можливість реінвестувати отримані від погашених військових облігацій кошти в нові облігації «Євпаторія».

У Мінфіні зазначили, що станом на сьогодні через застосунок «Дія» придбано майже 2 мільйони облігацій. Вкладники уже інвестували кошти в деокупацію Донецька, Луганська, Маріуполя, Херсона, Нової Каховки, Енергодара, Бердянська, Севастополя, Мелітополя, а також АР Крим. У 2023 році завдяки військовим облігаціям до державного бюджету Мінфін залучив кошти на суму понад 165 мільярдів гривень.

Уточнимо, військові облігації — це інвестиційний інструмент підтримки державного бюджету, доступний для громадян, бізнесу та іноземних інвесторів.

16 вересня 2022 року уряд дозволив українцям купувати військові облігації через «Дію».

Щовівторка Мінфін проводить аукціони з продажу військових ОВДП. Купити військові облігації може кожен охочий у банків — первинних дилерів та ліцензованих брокерів. Більш докладно дізнатися про механізм придбання військових облігацій можна на спеціальному сайті Міністерства фінансів.

Фото: Військова облігація «Євпаторія», Михайло Федоров / телеграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду