Зʼявився подкаст про історію заповідника «Асканія-Нова»

Зʼявився подкаст про історію заповідника «Асканія-Нова»

13:40,
7 Вересня 2023
1397

Зʼявився подкаст про історію заповідника «Асканія-Нова»

13:40,
7 Вересня 2023
1397
Зʼявився подкаст про історію заповідника «Асканія-Нова»
Зʼявився подкаст про історію заповідника «Асканія-Нова»
Окремий епізод присвячено викликам і загрозам, які стоять перед заповідником зараз, під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Майстерня аудіоісторій «Вітер» запустила документальний подкаст «Асканія знову» про історію заповідника «Асканія-Нова».

У центрі уваги — доля засновника «Асканії-Нови» Фрідріха Фальц-Фейна, репресії працівників заповідника у 1930-х, окупація Асканії під час Другої світової війни. Ведуча і сценаристка Юлія Білоус разом із героями подкасту розповідає про відновлення заповідника в часи незалежної України.

Окремий епізод присвячено викликам і загрозам, які стоять перед «Асканією-Новою» зараз, під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Герої цієї аудіоісторії — чинний директор заповідника Віктор Шаповал, колишній директор Віктор Гавриленко й еколог та співзасновник громадської організації «Українська природоохоронна група» Олексій Василюк.

«"Асканія-Нова" перебуває в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення, але заповідник ще рік працював в автономному режимі під українським прапором. У ХХ столітті Асканія пережила дві світових війни, радянські репресії і забуття — зараз заповідник знову під загрозою і вкотре через росію.

Ми хочемо, щоб про історію "Асканії-Нови" знали більше, тож цей проєкт заповнює прогалини й дозволяє поміркувати, як повторюються злочини і як можна цьому запобігти», — прокоментувала авторка проєкту Юлія Білоус.

Подкаст «Асканія знову» має пʼять епізодів. Проєкт можна прослухати безкоштовно за посиланням.

Нагадаємо, у «Файному подкасті», створеному ГО «Волинська фундація» за підтримки «Українського культурного фонду», розповідають про замки та палаци Волині.

Фото: «Вітер»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду