«Vodafone Україна» придбала інтернет-провайдера «Фрінет»

«Vodafone Україна» придбала інтернет-провайдера «Фрінет»

10:20,
24 Серпня 2023
1610

«Vodafone Україна» придбала інтернет-провайдера «Фрінет»

10:20,
24 Серпня 2023
1610
«Vodafone Україна» придбала інтернет-провайдера «Фрінет»
«Vodafone Україна» придбала інтернет-провайдера «Фрінет»
Оператор надає послуги широкосмугового доступу до мережі «Інтернет» у дев'яти областях.

Група компаній «Vodafone Україна» завершила придбання компанії «Фрінет», яка надає послуги фіксованого доступу до мережі «Інтернет» під брендом «О3» та має понад 163 тисячі абонентів. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Зазначено, що це придбання є частиною стратегії «Vodafone Україна» з розвитку конвергентних послуг і тарифів.

«Наше переконання полягає в тому, що фіксований бізнес "Vodafone Україна" має розвиватися, щоб обслуговувати більше абонентів, надаючи їм послуги високошвидкісного інтернету, у тому числі на базі сучасної технології GPON (гігабітної оптичної мережі)», зазначила генеральна директорка мобільного оператора Ольга Устинова.

Вартість операції та інші деталі не уточнюють.

Зазначимо, у травні поточного року Антимонопольний комітет України дозволив оператору Vodafone придбати провайдера «Фрінет».

«Фрінет» є національним оператором широкосмугового доступу до мережі «Інтернет» і надає послуги в Києві, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Київській, Рівненській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

Компанія працює на ринку з 2008 року, будує свої мережі за технологією FTTx та GPON із використанням 10 та 40-гігабітних оптоволоконних магістралей і сучасного керованого устаткування, що дає змогу надавати абонентам канали доступу до інтернету зі швидкістю до 1 Гбіт/с.

Вперше вихід на ринок фіксованого зв’язку Vodafone здійснив ще у 2021 році через купівлю провайдера Vega, який є у 22 областях України та надає послуги інтернету за технологією GPON у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Харкові. Оперативне управління телекомунікаційною групою Vega здійснює ПрАТ «Фарлеп-Інвест». За даними на сайті Vega, компанія обслуговує понад 420 тис. абонентів, зокрема приблизно 150 тис. користувачів інтернету.

Фото: «Фрінет»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду