АМКУ дозволив компанії французького мільярдера купити «Датагруп-Воля»

АМКУ дозволив компанії французького мільярдера купити «Датагруп-Воля»

10:35,
8 Березня 2024
1618

АМКУ дозволив компанії французького мільярдера купити «Датагруп-Воля»

10:35,
8 Березня 2024
1618
АМКУ дозволив компанії французького мільярдера купити «Датагруп-Воля»
АМКУ дозволив компанії французького мільярдера купити «Датагруп-Воля»
Компанія «Датагруп-Воля» вважається одним з лідерів телекомунікаційної галузі України.

Компанія DVL Telecom, яка входить до групи NJJ французького мільярдера Ксав'є Ньєля, отримала дозвіл на придбання контрольного пакету акцій національного оператора фіксованого зв'язку та цифрових послуг компанії «Датагруп-Воля» (Datagroup Holding Limited). Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалив угоду на засіданні у четвер, 7 березня, повідомлено на сайті регулятора.

«Надано дозвіл на набуття компанією "DVL Telecom" (м. Париж, Франція) контролю над компанією "Datagroup Holding Limited" (м. Нікосія, Кіпр)», — ідеться в повідомленні АМКУ.

Окрім цього, Комітет схвалив узгоджені дії між NJJ UPAM, DVL Telecom, Lorimer II Ventures Limited та громадянином України, які передбачають утримання від конкуренції протягом 5 років.

Нагадаємо, уточнена заявка на дозвіл для придбання надійшла до АМКУ наприкінці січня.

Зазначимо, компанія «Датагруп-Воля» є одним з лідерів телекомунікаційної галузі України. У червні 2021 року «Датагруп» завершила придбання 100% українського провайдера послуг платного телебачення та кабельного швидкісного інтернет-доступу групи компаній Volia. Вартість угоди оцінили в 1,51 млрд гривень.

Компанія також активно розвиває напрям хмарних сервісів — дата-центр Volia надає в користування хмарні та фізичні сервери, пропонує розміщення, колокацію серверів клієнтів, хмарну інфраструктуру IaaS та великий перелік супутніх сервісів.

Додамо, наприкінці 2023 року стало відомо, що інвестиційна компанія NJJ Capital придбала в Україні мобільного оператора lifecell, мережу колцентрів ТОВ «Глобал Білгі» та оператора веж звʼязку ТОВ «Укртауер», які були підрозділами турецької компанії Turkcell.

NJJ Capital — інвестиційна компанія, заснована французьким мільярдером Ксав’є Ньєлем, який також є засновником телекомунікаційної групи Iliad. NJJ Capital інвестує в різні галузі, зокрема телекомунікації, медіа і технології. Бізнесмен також є власником газети Le Monde. Статки Ньєля оцінюються в 10,4 млрд доларів.

Фото: finbalance

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду