Російський навігатор 2GIS заблокували в Україні

Російський навігатор 2GIS заблокували в Україні

19:30,
3 Липня 2023
2966

Російський навігатор 2GIS заблокували в Україні

19:30,
3 Липня 2023
2966
Російський навігатор 2GIS заблокували в Україні
Російський навігатор 2GIS заблокували в Україні
Російська компанія опинилася в санкційному списку 27 травня.

Сайти російської картографічної компанії 2GIS заблокували на території України за розпорядженням НЦУ Держспецзвʼязку.

Обидва доменні імені 2GIS.ru та 2GIS.ua заблокували відповідно до рішення № 430/1261 НЦУ Держспецзвʼязку від 23 червня.

Завантажити 2GIS у Google Play неможливо. На сайті 2GIS зазначено, що він припинив роботу на території України за рішенням влади країни.

Також зазначено, що раніше завантажені карти міст усе ще доступні у встановлених на смартфони застосунках, проте онлайн-функцій, наприклад, показ заторів на дорогах та відгуків, уже не підтримується.

Зазначимо, 2GIS — російська картографічна компанія, що виробляє програми навігації й електронні довідники з картами міст. Головний офіс компанії розташований у російському Новосибірську. Як писала «Економічна правда», основними бенефіціарами цієї компанії є громадянин Росії Олександр Сисоєв та ПАТ «Сбербанк Росії».

27 травня 2023 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти 51 особи та 220 юридичних осіб, зокрема і «2ГІС Локал Серч Лімітед».

Нагадаємо, європейські журналісти опублікували мапу злочинних російських атак в Україні. На ній представлені близько 6 тисяч атак, які, відповідно до міжнародного законодавства, можуть трактуватися як воєнні злочини.

Фото: скриншот 2GIS

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду