The Bell: Медіаактивам Євгенія Пригожина шукають нового власника

The Bell: Медіаактивам Євгенія Пригожина шукають нового власника

16:05,
29 Червня 2023
1657

The Bell: Медіаактивам Євгенія Пригожина шукають нового власника

16:05,
29 Червня 2023
1657
The Bell: Медіаактивам Євгенія Пригожина шукають нового власника
The Bell: Медіаактивам Євгенія Пригожина шукають нового власника
Після заколоту вагнерівців роботу «Фабрики тролів» паралізовано.

У Росії «Фабриці тролів» та холдингу «Патріот», до якого входять пов'язані з Євгенієм Пригожиним медіа шукають нового власника. Ними можуть заволодіти структури російського бізнесмена Юрія Ковальчука. Про це повідомило видання The Bell, яке поспілкувалося з «тролями» та працівниками медіа засновника ПВК «Вагнер» Пригожина.

Після початку заколоту найманців ПВК «Вагнер» у Росії силовики вилучили техніку з усіх офісів Пригожина у Санкт-Петербурзі. Це паралізувало роботу «Фабрики тролів», що займалася розповсюдженням пропаганди у соцмережах.

Співробітники пригожинського РІА ФАН розповіли, що на момент заколоту медіаактивами власника ПВК «Вагнер» займався колишній співробітник «Комсомольской правды» та «РИА Новости» Ілля Горбунов, який уже говорив з потенційними новими власниками.

«Всі ЗМІ цього холдингу мали лише одного читача, і звали його Євгеній Пригожин. Вся сітка працювала тільки для того, щоб цього читача влаштовували новини, які трапляються йому на очі, влаштовувала їхня інтонація та посил, — зазначив один із співрозмовників The Bell. — Навіть окрему соцмережу ЯRus створили, щоб і в частині соціальних мереж він отримував приємний для себе контент. А тепер цього читача нема. Але ресурси залишилися, все-таки утворилася реальна аудиторія, і є співробітники з певним досвідом роботи. Про знищення холдингу і не йдеться, вирішується питання про нове управління».

Як повідомили кілька джерел видання, які співпрацюють з компаніями Пригожина, найімовірнішим претендентом на його медіаактиви вважають Національну медіа групу (НМГ) бізнесмена Юрія Ковальчука. При цьому співрозмовники The Bell уточнили, що «це загальна версія», про якісь переговори у них даних немає.

Припускається, що НМГ отримає контроль над активами Пригожина або безпосередньо, або через посередників, як це сталося раніше з іншими ЗМІ.

У телеграм-каналах, за даними The Bell, обговорювали й іншого кандидата — нібито викупити медіаактиви за 1 рубль «за умови збереження редакційних колективів на три місяці та погашення перед ними заборгованості із заробітної плати» може медіахолдинг Hearst Shkulev Publishing Віктора Шкульова.

Проте пізніше Віктор Шкульов в одному з месенджерів повідомив виданню, що ці чутки не мають стосунку до його медіахолдингу.

Уточнимо, Юрій Ковальчук — голова ради директорів банку «Росія». Вважається, що він входить до «ближнього кола Путіна». І сам Ковальчук, і його банк перебувають під західними санкціями з 2014 року. Раду директорів «Національної медіа групи» очолює Аліна Кабаєва, яка також перебуває під санкціями через близький зв'язок із Путіним.

Нагадаємо, російські провайдери та соціальні мережі блокували доступ до новин із заявами ватажка ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина після початку протистояння найманців з військовими РФ.

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду