Російські онлайн-крамниці продавали термінали Starlink

Російські онлайн-крамниці продавали термінали Starlink

11:40,
12 Травня 2023
2173

Російські онлайн-крамниці продавали термінали Starlink

11:40,
12 Травня 2023
2173
Російські онлайн-крамниці продавали термінали Starlink
Російські онлайн-крамниці продавали термінали Starlink
Термінали супутникового зв’язку Starlink не працюють на території ворожої країни.

Термінали супутникового інтернету Starlink від американської компанії SpaceX почали пропонувати російські онлайн-крамниці. Про це повідомили російські медіа «Коммерсантъ» і The Insider.

Видання «Коммерсантъ» звернуло увагу, що термінали Starlink V1 і V2 з’явилися в продажу на сайті онлайн-крамниці Miele. Їх пропонували за ціною 659 тисяч рублів.

Після публікації оголошення про продаж терміналів Starlink було видалено з сайту Miele, проте інші ЗМІ встигли зробити скриншоти.

Видання The Insider повідомило, що його кореспондент зателефонував в онлайн-крамницю, яка пропонувала Starlink, під виглядом покупця, і запитав, навіщо таке обладнання продають у країні, де воно не працює.

Працівник крамниці повідомив, що термінали активно купують люди, які їздять за кордон. Також обладнання Starlink купують співробітники спецслужб, наприклад, Федеральної служби безпеки.

«Він також визнав, що термінали купують спецслужби та туристи, половина на половину. На запитання: "Туристи в Україну?" — співрозмовник відповів ствердно», — повідомило видання.

Як відомо, супутникова мережа Starlink недоступна для Росії, Афганістану, Білорусі, Венесуели, Ірану, Куби, Китаю, Північної Кореї та Сирії.

Крім того, за використання цього обладнання в Росії передбачені штрафи: до 30 тисяч рублів для фізичних осіб та до 1 мільйона рублів для юридичних осіб.

Нагадаємо, в Україні користувачі почали отримувати скарги від SpaceX через завантаження піратського контенту.

Фото: SpaceX

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду