Журналісти створили чатбот для розшифровування аудіофайлів

Журналісти створили чатбот для розшифровування аудіофайлів

13:33,
5 Квітня 2023
2595

Журналісти створили чатбот для розшифровування аудіофайлів

13:33,
5 Квітня 2023
2595
Журналісти створили чатбот для розшифровування аудіофайлів
Журналісти створили чатбот для розшифровування аудіофайлів
Чатбот у Telegram приймає до трьох робіт на добу.

Фахівці центру журналістських розслідувань Nikcenter створили у Telegram чатбот «Переписувач» для розшифровування аудіофайлів на основі технології ChatGPT.

«Цей бот дуже полегшує роботу журналістів та редакторів, бо на розшифровки витрачалися години, а зараз — хвилини. Планували використовувати для нашої редакції, але через великий попит надаємо доступ й іншим медіа, в першу чергу — розслідувачам», — повідомив керівник Nikcenter Олег Оганов.

За словами Олега Оганова, він створив цей чатбот через API Telegram за допомогою мови програмування Python та командної оболонки Bash, та під’єднав до API ChatGPT через модель Whisper.

Аудіофайли розміром до 20 МБ можна надіслати для розшифровування безпосередньо в чатбот «Переписувач». Більші ж необхідно спершу завантажити в DropBox, а згенероване посилання скопіювати в чат. Якщо необхідно зробити розшифрування з відеофайлу, його також просять завантажувати на файлообмінник.

Розробники отримали схвальні відгуки від журналістів після тестування ними чатбота, — отримані текстові варіанти записаних коментарів придатні для подальшого опрацювання, за умови якщо якість звукозапису була достатньою. У подальшому автори ідеї хочуть додати можливіть розшифровути посилання на контент з YouTube.

Нагадаємо, 3 квітня в інстаграмі «Нового каналу» з’явився допис до 105 річниці з дня народження українського письменника та громадського діяча Олеся Гончара. В тексті йшлося про «маловідомі факти» його життя, однак читачі виявили, що вони є хибні. Пізніше в соцмережах «Нового» підтвердили використання ChatGPT та вибачились за поширення неправди.

Фото: gijnUkrainian / facebook

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду