Українські біженки все частіше стають жертвами сексуальної експлуатації, — дослідження

Українські біженки все частіше стають жертвами сексуальної експлуатації, — дослідження

13:25,
27 Березня 2023
5083

Українські біженки все частіше стають жертвами сексуальної експлуатації, — дослідження

13:25,
27 Березня 2023
5083
Українські біженки все частіше стають жертвами сексуальної експлуатації, — дослідження
Українські біженки все частіше стають жертвами сексуальної експлуатації, — дослідження
ОБСЄ запустило інформаційну кампанію з протидії експлуатації українських жінок.

За останні шість місяців різко зросла кількість переглядів порнографічних відео, на яких зображені українські біженки. Вони все частіше стають жертвами сексуальної експлуатації у Європі. Про це йдеться в дослідженні компанії Thomson Reuters, повідомило The Guardian.

Проаналізувавши глобальний трафік пошукових систем, дослідники виявили підвищений інтерес до порнографії за участю українок після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. У березні минулого року дослідники зафіксували стрибок кількості таких запитів у 300%. Інтерес не знижувався і в наступні місяці. Виявлено, що у січні 13 відеороликів, на яких, за описами, зображені українські біженці, переглянули 275 тисяч разів.

Дослідники вважають, що підвищений інтерес може заохочувати торговців людьми діяти частіше і більш безкарно. Відтак організація закликала вжити термінових заходів для посилення захисту українських жінок і дітей, які перебувають під загрозою сексуальної експлуатації.

«Наш останній аналіз даних за 2023 рік показує, що інтернет-попит на принизливі матеріали щодо українців-переміщених осіб спонукає торговців людьми примушувати, заманювати та залучати жінок і дітей до сексуальної експлуатації. Ми співпрацюємо з ОБСЄ, щоб мобілізувати світову спільноту для визнання необхідності діяти зараз і захистити вразливих людей від експлуатації»,  повідомила старша радниця із питань правопорушень у Thomson Reuters Хізер Фішер.

Thomson Reuters передала результати дослідження Організації з безпеки і співробітництва в Європі. ОБСЄ запустила кампанію під назвою «Будь у безпеці», яка має на меті стимулювати світову спільноту підвищувати обізнаність українських біженок у питаннях безпеки та навчити розпізнавати інформацію, яку поширюють торговці людьми.

«Цей аналіз показує, наскільки важливо забезпечити безпеку жінок і дітей, які тікають від війни. Високий попит з боку чоловіків на сексуальний доступ до українських жінок і дівчат створює величезний стимул для торговців людьми вербувати вразливих людей, щоб задовольнити цей попит і отримати від цього прибуток. Ми вже знайшли прямі докази спроб вербування в чатах, якими користуються українці, та збільшення реклами українців в Інтернеті»,  прокоментував спеціальний представник та координатор ОБСЄ з питань боротьби з торгівлею людьми Валіант Річі.

Нагадаємо, Україна потрапила до топ пошуку Google за 2022 рік. У рейтингу пошукових запитів посіла третє місце, а в розділі «Новини»  перше. Дані оприлюднили на сайті Google trends.

Фото: Pexel

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду