Автоконцерн Ferrari зазнав хакерської атаки

Автоконцерн Ferrari зазнав хакерської атаки

11:15,
22 Березня 2023
1402

Автоконцерн Ferrari зазнав хакерської атаки

11:15,
22 Березня 2023
1402
Автоконцерн Ferrari зазнав хакерської атаки
Автоконцерн Ferrari зазнав хакерської атаки
Компанія відмовилась платити викуп за викрадені дані клієнтів.

Італійський автоконцерн Ferrari повідомив, що постраждав від атаки програм-вимагачів, яка розкрила особисту інформацію клієнтів. Про це повідомило видання Tech Сrunch.

«Ми з жалем повідомляємо вам про кіберінцидент у Ferrari, в результаті якого зловмисник зміг отримати доступ до обмеженої кількості систем у нашому ІТ-середовищі», — зазначив генеральний директор Ferrari Бенедетто Вінья у листі, надісланому постраждалим клієнтам.

У своїй заяві компанія повідомила, що з Ferrari зв’язався кіберзлочинець із вимогою викупу за певні контактні дані клієнтів, однак компанія заявила, що не збирається платити викуп.

За підсумками внутрішнього розслідування у Ferrari заявили, що зловмисник отримав доступ до імен, адрес, електронних адрес і номерів телефонів клієнтів. Проте у Ferrari запевнили, що жодна платіжна інформація чи деталі автомобілів Ferrari, якими вони володіли або замовляли, не були викрадені.

Скільки клієнтів постраждало внаслідок інциденту, а також коли компанія була скомпрометована не повідомляється.

«Ми також можемо підтвердити, що порушення не вплинуло на операційні функції нашої компанії», — йдеться у заяві Ferrari з цього приводу.

Після інциденту автовиробник розпочав співпрацю з провідною світовою компанією з кібербезпеки.

Нагадаємо, на початку березня кібератаки зазнав німецький постачальник бронетехніки в Україну.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду