У Китаї закрився Google Translate

У Китаї закрився Google Translate

12:14,
3 Жовтня 2022
2293

У Китаї закрився Google Translate

12:14,
3 Жовтня 2022
2293
У Китаї закрився Google Translate
У Китаї закрився Google Translate
Перекладач був однією з останніх послуг, які компанія надавала в країні.

Google закрила сервіс перекладу для користувачів материкової частини Китаю, але залишила доступ у Гонконзі. Про це повідомляє Bloomberg. Сторінка служби тепер показує скриншот загального поля пошуку Google і посилання на сайт Google Translate у Гонконзі. «Ми припинили роботу Google Translate у материковому Китаї через низький рівень використання», — йдеться в заяві Google.

Google почала згортати діяльність у Китаї через державну цензуру інтернет-контенту. У 2010 році компанія вилучила свою пошукову систему з материкового Китаю. У 2017 році компанія спробувала повернути позиції на китайському ринку, запустив службу перекладу через вебсайт і додаток для смартфонів. Google також розглядала окремий прототип пошукової служби для китайського ринку, але цей проєкт було припинено.

Bloomberg зазначає, що закриття Google Translate сталося на тлі посилення напруженості між США та Китаєм, і обидві країни намагаються захистити конфіденційні технології та інтелектуальну власність.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що в Google-перекладачі зʼявилася функція синхронного перекладу.

Фото: aussiedlerbote.de

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду