Україна долучилася до програми «Цифрова Європа»: що це означає

Україна долучилася до програми «Цифрова Європа»: що це означає

11:49,
6 Вересня 2022
2216

Україна долучилася до програми «Цифрова Європа»: що це означає

11:49,
6 Вересня 2022
2216
Україна долучилася до програми «Цифрова Європа»: що це означає
Україна долучилася до програми «Цифрова Європа»: що це означає
Участь у програмі наблизить Україну до Єдиного цифрового ринку ЄС.

Україна долучилася до програми «Цифрова Європа» до 2027 року. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Програма надає фінансування для цифровізації країн Європи за різними напрямами. Для України доступно чотири основні напрями, у яких можна отримати фінансування:

  • Високопродуктивний комп'ютинг – 2,2 млрд євро. Сюди подаються проєкти, які обчислюють великі масиви даних для рішень у сфері економіки, охорони здоров’я або оборонної промисловості.
  • Штучний інтелект, дані та хмарні послуги — 2,1 млрд євро. Сюди подаються проєкти, які створюють продукти на базі штучного інтелекту для полегшення роботи підприємств, держадміністрацій або дослідницьких установ.
  • Цифрові навички – 580 млн євро. Сюди подаються проєкти, які створюють можливості для набуття нових навичок у сфері IT.
  • Використання цифрових технологій в економіці та суспільстві – 1,1 млрд євро. Сюди подаються проєкти, які впроваджують цифровізацію у бізнесі або у сфері електронного урядування, охорони здоров’я, навколишнього середовища, освіти та культури, технологій Smart City.

Також у програмі існує напрям «Кібербезпека», але він закритий для держав, що не є членами ЄС.

Загальний фонд програми «Цифрова Європа» становить 7,5 млрд євро. На фінансування проєктів за доступними для України напрямами програми передбачено близько 6 млрд євро. Участь країн у програмі передбачає сплату внесків. Але ЄС звільнив Україну від їх сплати у 2021-2022 роках та надав знижку 95% на фінансові внески протягом 2023-2027 років.

Восени на сайті Digital Europe будуть доступні робочі програми, конкурсні пропозиції та деталі, як подати заявки на участь у програмі.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що 53% українців не мають базових цифрових навичок. І лише 28% володіють навичками роботи з програмним забезпеченням.

Фото: thedigital.gov.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду